Дрога (општа дискусија)

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
The_Mayor, Dr.Gonzo m'kay, бидете вие во право (ама за вас, колку да не се расправаме). Инаку ако сте читале и сте се распрашувале по стручни лица (онколози, доктори по медицина и сл.), а не статии од интернет напишани од некои што пушат пет пати дневно и се тешат со тоа дека им се регенерираат мозочните клетки продолжете да си верувате во тоа. Колку што јас знам невроните според некои истражувања се регенерираат многу малку под специјални услови. Единствено ткиво кое сигурно се регенерира е тоа на црниот дроб.
Кои доктори бе човече ја сум доктор сеа не заебавај :D А нашиве доктори колку знаат за медицинскиот канабис... Не реков дека од пушење трава се регенерираат мозочните клетки, а колку што знам јас невроните се регенираат (не знам под какви услови) ама тоа е сосема безначајно зашто на не знам таму колку стотина илјади изумрени се создаваат 10 нови. За џигерот у право си, а дека го браниме канабисот оти бил многу добар и позитивен нема врска, фала богу дека шкоди ако пушиш често, како што шкоди све што е прекумерно.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
The_Mayor, Dr.Gonzo m'kay, бидете вие во право (ама за вас, колку да не се расправаме). Инаку ако сте читале и сте се распрашувале по стручни лица (онколози, доктори по медицина и сл.), а не статии од интернет напишани од некои што пушат пет пати дневно и се тешат со тоа дека им се регенерираат мозочните клетки продолжете да си верувате во тоа. Колку што јас знам невроните според некои истражувања се регенерираат многу малку под специјални услови. Единствено ткиво кое сигурно се регенерира е тоа на црниот дроб.
Ние сами се тешиме:zelen Не бе госпот знаеме што зборуваш, се согласуваме со тебе.

Ако денеска мене ми откријат рак на мозокот,и ако од денеска почнам секојневно да пушам марихуана дали ке се излечам?Ако одговорот е да,тогаш ке прифатам дека марихуаната треба да ја користиме како позитивна дрога.
Друго е ако таа може да влијае како што кажа бобо а друго е ако од самото нормално користење има позитивен ефект.
И таа е дрога и е негативна за мене како и сите други.
Не можеме да дознаеме, додека не пробаме. Не ти посакувам да ти бидеш експериментот на такви болести.

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
А шо е сеа темава ?? Шо треба да дискутираме ? Искуства од дрогирање, да ги учиме маливе да не се дрогираат, некоја нова дрога на пазар па некој да напраи review :rofl шо е финтава уствари ?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А шо е сеа темава ?? Шо треба да дискутираме ? Искуства од дрогирање, да ги учиме маливе да не се дрогираат, некоја нова дрога на пазар па некој да напраи review :rofl шо е финтава уствари ?
Касно палиш друже:) Темава беше дел од друга тема, па скренавме у друг правец и еве во нова тема се мислењата.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Поучна песна, пропратена со добар flow.
Си објасни дечкото во нецели 4 минути, џабе расправате. (nod)

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Поучна песна, пропратена со добар flow.
Си објасни дечкото во нецели 4 минути, џабе расправате. (nod)
Зошто ме натера да му ја кренам популарноста со +1 гледаност. Ох која екзибиција од чоек е овој, не за секого е дрогата на некои им го суши мозокот до максимум.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Тоа Мајоре, е искуство од прва рака. Не учи дека дрогата е насекаде и дека ќе не фатат и ќе гниеме во затвор.
Еве друга, подеднакво поучна! Да не биде темава поттикнува деца да се дрогираат.
Деца, не се дрогирајте! Еве ги негативните последици:

Да не терам веќе оф топик. Доста се. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and The_Mayor

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Еве melpomena и slb_bobo ми направиа тема за дрогата, повелeте одговорете на прашањето.
Зошто пиете алкохол за опуштање а не пушите трева?
Дали е због зато што е илегално, или сметате дека е поштетно?