Домашна ракија/комова/шлифка

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Кое ви е најомилено мезе за ус ракиичку ?

Мене мешана салата, такозвана сезонска нели : ) а у домашну атмосферу ордеверче сс вратче суво, кашкавалче, сиренце,
може и мајонез салата сс кифличке.
И обожаам да гу пију сс обичну воду, сс киселу никако(уопште више не пију киселу) а без воду сам рокаја ракију само на журке
Дада, незнам дали сте знале или не али на псајтрансери најомилено пиење ги е ракија, нема андерграунд журка без ракију
Има и трака која се вика бш такој ракија, артист е наш, Македонац, Атруим од Скопје : )
! :p

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Абе ви незнаете што е јака ракија. Дојдите у Куманово на по едну чашку. Тато кт ке гу испече и кт ке одлега 1 годину да видите што е ракија. КТ гу пинеш док да ти стигне до желудник гу осеќаш куде иде. Пред да одговарате биологију за делови на дигестиван систем(куде се наваѓав) рокните едну чашку и нема да ги погрешите. Тој кт се испече куде нас у Куманово ракија тој ти е отров. У почетак неможете да испиете ни 2 чашке, а после 5-6 године можете и до 2 литра. Али знаете како викав, све е до тренинг. Печење на ракију е уметност бе. Кт ке тече од тој цевче не треба да е много јако, али не треба ни да клизи по њега. Треба да пада под агол од 90 степена. Тга е најслатка.

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo, Gemini and parvati

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Абе вие дојдете и во Крушево да видите што ракија имам ЈАС ! :p иначе имам еден пријател во Куманово сега последно кога беше дојден ми донесе 10 литри ракија од неговата .. Жолта , 52 ка и стара 5-6 години !

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo and Hkakashi

kizzo

Истакнат Член
14 јануари 2013
827
1,328
93
Скопје-Ченто
www.idadija-inz.com.mk
имам пријателе една стара 22 години дедо ми ја има закопано во земја, а една што отворивме за на брат ми матурата пред 2 години беше стара 18 години и незнаеш. се утепавме брат :):D

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
имам пријателе една стара 22 години дедо ми ја има закопано во земја, а една што отворивме за на брат ми матурата пред 2 години беше стара 18 години и незнаеш. се утепавме брат :):D
Остај ти тоа .. јас имам 68 години старо вино... кое стои закопано цели 68 години а исто имам и 2 шишиња старо вино од вирма која е распадната уште пред 90 години . а за раќија да не правиме работа..
Хахаха али од виното 3 чаши и толку .. исто како да си испил 2л сегашно вино !

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo