Топла раќија, со прегорен шекер и малце мед во ракијата А ?!![]()
Малце црн бибер, за да помини грлото и кашлицата а ?! иначе пробај некогаш со мед, ептен е убава така, пола литро ке го испиеш на едно пиењеПрепечен шеќер, без мед јас малку ставам црн бибер...онака да ме стопли![]()
Како бе нема мезе за топла ракија?!Ја ретко пију греану ракију , ваљда само 1 пут годишно, на Б'дњак : )
Затој што ниедно мезе не ми иде сс греану, за разлику од ладну ракију, куде што може било што да се мези
Е е за грлце и кашлица....а да ти кажам ќе пробам и со мед...ако се “затерам“ ти си крив...Малце црн бибер, за да помини грлото и кашлицата а ?! иначе пробај некогаш со мед, ептен е убава така, пола литро ке го испиеш на едно пиење![]()
Ма нема да се затераш беЕ е за грлце и кашлица....а да ти кажам ќе пробам и со мед...ако се “затерам“ ти си крив...![]()
Пуу, да видиш како оди, на почеток не оди, али после ко ке се развеселиш после 4-5 чашкаА што има врска музика сс ракију брат ? : ) Па ја ракију сам пија ако е затој и у тишини и у Галичник на псај форест сфадбу и на било коју славу и седенки или па за време на некоју утакмицу пред малите екрани : )))
За мене нема никакфа врска музика сс пиење, никад нема ни да има, ракија се пие и за апетит и за расположење, за циркулацију или убиванцију за пред чаршију : )
Увек кд иду куде зета ми на гости испију мноо ракију а малце ме закачи , такфа сорта е, а и никад од њума глаа не боли
Вечер ке иду на гости , јоште ичера е ставена жута домаќа да се лади : )