Депресија (и како да се справите со истата)

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
36
Скопје
Е незнам неможам да одредам ни кога ни како навлегов , а не па да го најдма решението за депресијата најверојатно долги прошетки и да имаш кој може да те истрпи да те сослуша

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
33
Western Sky, Land of Oz.
да тоа ми е јасно дека треба да го совладам стравот , немам страм да кажам дека ми се случува тоа но срам ми е да кажам за проблемите низ кои поминувам (не сакам да зборувам за тоа).Фала на советите , треба да посетам психијатар и да извршам преглед.Да мислам дека тоа е напад на паника затоа што тоа ми се случува повеќе кога сум сам и кога сум во темница.Иначе имам 18 год и матурант сум :D
Не е битно колку години имаш, јас би те советувала да одиш на психолог не на психијатар - been there , done that ;) За нападите на паника ќе ти кажам само едно што мене ми го кажаа, не се плаши кога ќе се случат. Знам дека е непријатно чувството но гледај да не паничиш , пушти си некоја музика , комедија или едноставно зборувај со некој, ептен помага. А за секој случај направи си контрола на срцето колку да и докажеш на потсвеста дека се е во ред и нема потреба од тоа :) Со среќа ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, Angiie and JaMi

snowbela

Нов член
30 јануари 2013
29
13
3
36
Zdravo Crnobelkovci :) Nova sum na forumov i se zacleniv zatoa sto mi treba pomos i mislenje. Vo posledno vreme sum mnogu depresivna, pesismist, mislam na losi raboti, samodoverbata mi e na nula, me tera da placam, nemozam da ucam. A bev najgolemiot optimist, hrabra, nasmeana zadovolna so sebe. Problemi? Mnogu. Bev na psihijatar,me islusa i mi bapna apcinja gajle go e za mene. Neznam kade da se obratam, mi rekoa deka mi e napravena crna magija. veruvate vo toa? Kako da se izvlecam od ovoj depresiven krug? KAKO?

• Ми се допаѓа
Реакции: Бриго and МиГ 21

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Абе оти моми сте толку непослушни? Што ќе ве кошта ако си користите кирилица?
Инаку... Црна магија - има еден ветар што ги оплодува цветовите се вика „ебиветар“ така и тоа муабетот со црна магија.
Антидепресивите создаваат тешка зависност, ако ти е рана фаза на депресија треба да се обидуваш со ментални вежби.
Најчеста вежба која најмногу помага е разговор во огледало - припремање за директен контакт очи во очи со јавноста.

snowbela

Нов член
30 јануари 2013
29
13
3
36
Нова сум на форумов и незнаев дека треба да се користи кирилица :) Се извинувам. Да, ми препишаа антидепресиви, но одбивам да ги пијам. Сакам сама да се извлечам од ова, а не со апчиња. Ке пробам со огледалото :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Нова сум на форумов и незнаев дека треба да се користи кирилица :) Се извинувам. Да, ми препишаа антидепресиви, но одбивам да ги пијам. Сакам сама да се извлечам од ова, а не со апчиња. Ке пробам со огледалото :)
Смеам да знам кој антидепресиви ти се препишани?

snowbela

Нов член
30 јануари 2013
29
13
3
36
Студирам, трета година. Тие апчиња ми ги препишаа, но испив само неколку ми беше страв да не станам зависна од нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos