Не е битно колку години имаш, јас би те советувала да одиш на психолог не на психијатар - been there , done that За нападите на паника ќе ти кажам само едно што мене ми го кажаа, не се плаши кога ќе се случат. Знам дека е непријатно чувството но гледај да не паничиш , пушти си некоја музика , комедија или едноставно зборувај со некој, ептен помага. А за секој случај направи си контрола на срцето колку да и докажеш на потсвеста дека се е во ред и нема потреба од тоа Со среќада тоа ми е јасно дека треба да го совладам стравот , немам страм да кажам дека ми се случува тоа но срам ми е да кажам за проблемите низ кои поминувам (не сакам да зборувам за тоа).Фала на советите , треба да посетам психијатар и да извршам преглед.Да мислам дека тоа е напад на паника затоа што тоа ми се случува повеќе кога сум сам и кога сум во темница.Иначе имам 18 год и матурант сум
Смеам да знам кој антидепресиви ти се препишани?Нова сум на форумов и незнаев дека треба да се користи кирилица Се извинувам. Да, ми препишаа антидепресиви, но одбивам да ги пијам. Сакам сама да се извлечам од ова, а не со апчиња. Ке пробам со огледалото