Дали имате критериум според кој ги бирате другарите?

Ladybug

Нов член
19 ноември 2017
23
12
3
Нормално дека бирам.
Кругот на пријатели, говорам за оние вистинските, се во мал број. Познаници милион, но бидејќи и самата тема кажува дека мора да има критериуми, ги бирам.
Од пред 2 години направив селекција.
Во листа на најблиски ми се оние кои се приближно слични на мене, не може во се да се согласуваме но имаме исти гледишта на работите. Пријатели на кои можам да се потпрам 24/7, доверба но сепак со резерва. Не поднесувам користољубив луѓе.
 
  • Like
Реакции: Dorina

Laila

Полноправен Член
18 јуни 2019
30
25
8
За да некој ми биде другар морам да поминам квалитетно време со него, првенствено мора да биде културен, воспитан и лојален, а потоа да имаме ако не исти, барем слични интереси и размислувања. Да умееме да се сфатиме, разбериме, почитуваме меѓусебно.
Имам многу пријатели, ама ретко кој е ДРУГАР.