Вицови

Препознатлива

Истакнат Член
27 јуни 2012
119
94
328
Жените во 1970: Сакај ме, но не ме допирај!
Жените во 1980: Допирај ме, но не ме бакнувај!
Жените во 1990: Бакнувај ме, но не прави ништо повеќе!
Жените во 2000: Направи нешто повеќе, но не кажувај никому!
Жените во 2010: Прави се, инаку ќе им кажам на сите дека не те бидува за ништо!

• Ми се допаѓа
Реакции: Dragana27 and Gemini

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса:
Црнката: – Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да ме гризат… се додека не
свршам!
Црвенокосата: – Ех, што сакам да сум сладолед, па да ме лижат, да ме лижат… се додека не свршам!
Русокосата: – Ех, што сакам да сум грамофонска плоча, па да ме вртат, да ме вртат… а кога ќе свршам да ме свртат од другата страна па повторно да ме вртат додека не свршам… и повремено да сменат игличка!!

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Трпе и Трпана отишле на прошетка во планината. Стигнале до еден бунар. Најпрво Трпе фрлил паричка за желба, а потоа дошла на ред и Трпана. Фрлила паричка и наеднаш паднала во бунарот, и Трпе рекол:
- Аххх овие желби брзо се исполнуваат.

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Мујо купува лимони во продавница и продавачката го пражува:
-Господине дали сакате ќеса
Мујо:
-Е не бе ке ги ритам до дома.

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Влегува Трпе во банка и бара да му исплатат 200 евра. Службеникот му дава формулар и му вика:
- Потпишете овде... - Ништо јас не потпишувам. - Ама без потпис нема исплата. - Нема, а? Е, па, отидов јас во друга банка. Отишол во соседната и побарал 200 евра. - Потпишете овде.... - Ништо јас не ви потпишувам! Тато рече ништо да не потпишувам! - Тато, а? Службеникот земал чекан од фиока, го фукнал Мујо по глава и му се развикал: - Потпиши бре овде, блесав еден!!! Мујо потпишал. - Повелете 50, 100, 150, 200 евра. Излегол Мујо и налетал на службеникот од првата банка. - И, добивте пари? - Добив! - Без потпис? - Не, не, потпишав. - Па што не потпишавте кај нас??? - Па не ми објаснивте убаво.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Trajche

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Учителката им задала задача на своите ученици да нацртаат цртеж за кој инспирација ќе им биде некоја позната класична композиција.
Наредниот час учителката ја прашува Виолета да го објасни својот цртеж кој изгледал вака:
35903_402062709837881_152191861491635_1249927_625044733_n.jpg

Учителката: -Виолета, што претставува твојот цртеж и од кое дело е инспириран? Виолета: -Мојот цртеж ја претставува природата во годишните времиња,а го цртав додека ја слушав Четири годишни времиња од Вивалди
Учителката: -Браво Виолета! Ајде сега Виктор да ни го покаже својот цртеж?
flejta.jpg

Виктор: - Јас ја нацртав Волшебната флејта од Моцарт. Учителката: -Одлично! Ајде уште ти Мали Ѓокица покажи ни што имаш за денес?
Мали Ѓокица: -Еве учителке...
za_eliza.jpg

Учителката: -Лелеее Мали Ѓокица, нели ти е срам??? Дали добро ја сфати задачата што ја имавте за денес?
Мали Ѓокица: -Да учителке! Требаше да нацртаме цртеж кој е инспириран од некоја класична композиција.
Учителката: -Добро. И што претставува твојот цртеж?
Мали Ѓокица: -Па тоа е учителке од Бетовен - За Елиза!

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Бринета, црвенокоса и плавуша пијани со автомобил се враќале дома. Направиле сообраќајна несреќа и сега стојат пред портите на Свети Петар.
Прва оди бринетата:
-Во оваа книга се запишани сите твои гревови. Гледаш ли колку е голема. Тоа е затоа што многу си грешела. Ќе те пуштам во рајот само ако го издржиш ударот со оваа книга по глава. Ако не го издржиш ќе одиш во пеколот. Такви се правилата.
-Бринетата ја наместува главата, Свети Петар ја зема книгата и ја треска силно. Бринетата паѓа, одвај се исправа на нозе и влегува во рајот.
Оди црвенокосата. Се слуша јак удар. Влегува во рајот лазејќи, таму ја дочекува бринетата се погледнуваат и си велат:
- Нема шанси да издржи!
Оди плавушата. Некое време владее тишина и на крај влегува плавушата во рајот без никаква повреда.
Бринетата и црвенокосата прашуваат:
- Што се случи? Нели Свети Петар те удри со книгата со твоите гревови по главата?
- ХА ХА! Не можеше да ја крене!!!