Темата интересна ми е... сите ли миленичиња се болни од нешто... . ... Моето не боледува од ништо...оти НЕМАМ
Имам папагал и последните 5-6 месеци нешто се разболува, скоро цел ден спие, не свири, ако го пуштам лета многу малку и паѓа на земја. Го однесов на ветеринар и ми даде антибиотик да му давам во водата, од него после неколку дена му е подобро и после недела две пак истото. Некој совет од што можи така да се разболува?
Носи го одма на ветеринар, нека му стави некоја инфузија да го освежи малку... др не знам што да ти кажам... пиши што си направила откога ќе се вратишНа мака сум, ми доаѓа да се истрескам од ѕид од немоќ.
Имено, кучево мое нешто не ми е арно. Сабајле си беше супер кога излегов од дома, јадеше, шеташе... Си доаѓам сега од работа, го гледам подвиткано сиротко, оди подвиткано, како кифла. Ниту да претне со опаш што ме гледа, ниту да залае. Очите полузатворени. Мислам дека можно е да има некој запек, го гледам се напнува ама ништо. Кога ќе се вратам наназад, последниве 2-3 дена слабо јаде, ама го препишував тоа на периодот за парење, паметот во кучки му е цело време.
Сабајле го носам на ветеринар обавезно, само прашањето ми е да не му биде нешто до сабајле?
Не сум искусна баш со кучиња.
Душава ми се кине кога го гледам вака.
Кучето го чуваш дома(во затворен простор) или надвор?На мака сум, ми доаѓа да се истрескам од ѕид од немоќ.
Имено, кучево мое нешто не ми е арно. Сабајле си беше супер кога излегов од дома, јадеше, шеташе... Си доаѓам сега од работа, го гледам подвиткано сиротко, оди подвиткано, како кифла. Ниту да претне со опаш што ме гледа, ниту да залае. Очите полузатворени. Мислам дека можно е да има некој запек, го гледам се напнува ама ништо. Кога ќе се вратам наназад, последниве 2-3 дена слабо јаде, ама го препишував тоа на периодот за парење, паметот во кучки му е цело време.
Сабајле го носам на ветеринар обавезно, само прашањето ми е да не му биде нешто до сабајле?
Не сум искусна баш со кучиња.
Душава ми се кине кога го гледам вака.