Нормално. Науката е само начин или процес до стигнување на некаков резултат.Но науката не е верување, не можеш да веруваш во наука и да правиш религија од тоа.
Нормално. Науката е само начин или процес до стигнување на некаков резултат.Но науката не е верување, не можеш да веруваш во наука и да правиш религија од тоа.
а чек ти не ми извртуј зборовите јас прашав како тоа атеис а верува во наука а не неи е емпириско докажано ...Неее ти го праша како може да е атеист, човек кој верува во наука, а да бара емпириски доказ.
Јас ти реков дека атеизам и наука не се поврзани.
Цитатите не лажата чек ти не ми извртуј зборовите јас прашав како тоа атеис а верува во наука а не неи е емпириско докажано ...
ај сега објасни како не е поврзано ???? и што за тебе е верување????
Значи душа = совест ?
Малку си ми контрадикторен нели атеист си и веруваш во се она што науката го докажала а овде велиш дека нешто постои а не емпириски докажано затоа те прашувам
јас ги поврзав а ти разграничи ми го тоа ок?Цитатите не лажат
Или јас грешка те разбрав или ти ти ти ти... ги поврза атеизмот и верувањето во наука?
Верување е нешто што ти дозволува да се потпреш на склоп тврдења и да веруваш во нив толку што ни доказ нема да ти биде потребен.јас ги поврзав а ти разграничи ми го тоа ок?
и објасни ми што е тоа верување?
ај да не се вртиме у круг ке дојде газда Шмекси и ке рече пак немам капацитет да разберем
ако речам сега - јас верувам во тебе - дали е тоа верување?Верување е нешто што ти дозволува да се потпреш на склоп тврдења и да веруваш во нив толку што ни доказ нема да ти биде потребен.
Ако веруваш во мене тогаш што и да направам, што и да речам, ти ќе веруваш и ќе го земаш тоа за твое мислење и нема да ти биде потребно да ти докажувам зошто сум рекол или сум направил нешто туку веднаш ќе си го присвоиш и ќе го браниш тоа од било кој што ќе се обиде да го побие или негира.ако речам сега - јас верувам во тебе - дали е тоа верување?
е добро ај сега објасни како верување во наука не е верување ?Ако веруваш во мене тогаш што и да направам, што и да речам, ти ќе веруваш и ќе го земаш тоа за твое мислење и нема да ти биде потребно да ти докажувам зошто сум рекол или сум направил нешто туку веднаш ќе си го присвоиш и ќе го браниш тоа од било кој што ќе се обиде да го побие или негира.
Затоа што бараш доказ, науката не функционира така. Поставуваш некое прашања т.е. теза. Потоа правиш истражувања со цел да ја докажеш таа теза. Ако успееш да ја докажеш, тогаш е точна. Ако успееш да ја побиеш тогаш е неточна и поставуваш антитеза. Тоа не е слепо верување, туку е рационално прикажување докази кои потврдуваат или негираат теза.е добро ај сега објасни како верување во наука не е верување ?
знам јас ти на страната на газдата сиЗатоа што бараш доказ, науката не функционира така. Поставуваш некое прашања т.е. теза. Потоа правиш истражувања со цел да ја докажеш таа теза. Ако успееш да ја докажеш, тогаш е точна. Ако успееш да ја побиеш тогаш е неточна и поставуваш антитеза. Тоа не е слепо верување, туку е рационално прикажување докази кои потврдуваат или негираат теза.