Aj сеа јас да те прашам тебе што е тоа душа?да ве прашам вас атеистите дека многу паментни ми се правите што е душа?
Aj сеа јас да те прашам тебе што е тоа душа?да ве прашам вас атеистите дека многу паментни ми се правите што е душа?
Aj сеа јас да те прашам тебе што е тоа душа?
Земи си ја Антихрист од Ниче, или ако сакаш јас ќе ти ја дадам на англиски (не ко преводот од Ѓурѓа трескање глупости и вадење мисли од контекст).другари атеисти и вие верници утре ке одам во ГЕМ клубот да ја земам книгата Господ не е голем од Кристофер Хичинс .. Да ја прочитам и ке се признесам за атеизмот и за книгата ... очекувајте ..
прво да ја прочитам оваа. читав по интернето дека е добра ... сеа утре после факултет ке одам до ГЕМ и ке ја земам .. ке се договориме после то за да ја земам ..Земи си ја Антихрист од Ниче, или ако сакаш јас ќе ти ја дадам на англиски (не ко преводот од Ѓурѓа трескање глупости и вадење мисли од контекст).
е фала ти мн што ми покажа јас те прашав онаму да ми разграничиш како може да веруваш во науката а да тврдиш дека душата постои ама не е докажано ?alba
Овде може да си продискутираме за Атеизам и наука.
Неее ти го праша како може да е атеист, човек кој верува во наука, а да бара емпириски доказ.е фала ти мн што ми покажа јас те прашав онаму да ми разграничиш како може да веруваш во науката а да тврдиш дека душата постои ама не е докажано ?
Но науката не е верување, не можеш да веруваш во наука и да правиш религија од тоа.Мала дигресија пошо се поврзуваат работите - атеистот не верува дека бог му дал душа, тој се стреми да дознае како. Дел од тој стремеж се вика наука.