Атеизам (генерална дискусија)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
другари атеисти и вие верници утре ке одам во ГЕМ клубот да ја земам книгата Господ не е голем од Кристофер Хичинс .. Да ја прочитам и ке се признесам за атеизмот и за книгата ... очекувајте ..

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
другари атеисти и вие верници утре ке одам во ГЕМ клубот да ја земам книгата Господ не е голем од Кристофер Хичинс .. Да ја прочитам и ке се признесам за атеизмот и за книгата ... очекувајте ..
Земи си ја Антихрист од Ниче, или ако сакаш јас ќе ти ја дадам на англиски (не ко преводот од Ѓурѓа трескање глупости и вадење мисли од контекст).

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Земи си ја Антихрист од Ниче, или ако сакаш јас ќе ти ја дадам на англиски (не ко преводот од Ѓурѓа трескање глупости и вадење мисли од контекст).
прво да ја прочитам оваа. читав по интернето дека е добра ... сеа утре после факултет ке одам до ГЕМ и ке ја земам .. ке се договориме после то за да ја земам ..

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
alba
Овде може да си продискутираме за Атеизам и наука.
е фала ти мн што ми покажа :zelen јас те прашав онаму да ми разграничиш како може да веруваш во науката а да тврдиш дека душата постои ама не е докажано ?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
е фала ти мн што ми покажа :zelen јас те прашав онаму да ми разграничиш како може да веруваш во науката а да тврдиш дека душата постои ама не е докажано ?
Неее ти го праша како може да е атеист, човек кој верува во наука, а да бара емпириски доказ. :D

Јас ти реков дека атеизам и наука не се поврзани.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мала дигресија пошо се поврзуваат работите - атеистот не верува дека бог му дал душа, тој се стреми да дознае како. Дел од тој стремеж се вика наука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Jericho

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Мала дигресија пошо се поврзуваат работите - атеистот не верува дека бог му дал душа, тој се стреми да дознае како. Дел од тој стремеж се вика наука.
Но науката не е верување, не можеш да веруваш во наука и да правиш религија од тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena