Љубовни проблеми

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Вие не ме свативте мене. Тој е љубоморен затоа што јас порано многу пишував послободно со личности од Интернет. Тие луге му го дојавиле тоа. А и на твитер јавно пишував во врска со сексот и тоа беше само зезање. Но тој го сфати сериозно. Тогаш настана каша попара.
Интимност девојче, интимност. Тоа што ти се случува во кревет, не мора цел свет да го знае.
Нормално ќе биде љубоморен, кога флертуваш постојано, т.е извини ти само се зезаш за сексот нели?:zelen:svirka
И чим ти кажал дека има чувства за тебе, најмалку што можеш барем е да ги почитуваш тие чувства.
Ако не можеш да му возвратиш, остави го на мира.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Чекајте бре, каква шпанска драма се случва овде?
Колку што ме држи меморијава, пред некој период Веснето ни се пофали оти две недели веќе има дечко. Ај да речеме дека од тогаш, благо кажано, месец се во „врска“...и веднаш ова?
Па за толку краток период, кај најдовте време за болни љубомори, па озбилно било, па самоубиства, па ќе си играме сајбер секс со други...Ало, Франкфурт, намалете со темпото, овде ништо не се знае.
Како бре за еден месец толку се затрескал, што ќе се самоубива? Види, искрено, ја користи најбедната можна манипулација за да останеш со него, а ти пак не сакаш да си ги зауздаш коњите, ти мрда опавчето, па тука ви настанува една каша-попара во која првин треба да си расчистете што сакате од самите себе, потоа што барате еден од друг, поставете си некои граници на тие ваши лудувања и испади. Па и чуму користа од „секс муабети“ со странци на интернет, кога можеш истото да го имаш со дечко кој е физички присутен во твојот живот? (think)
И да, надвор од темава, но сепак чист, пријателски совет - на место кај што си решила идентитетот да ти е јавен, намали со споделувањето приватност до толку ситни детали. Самата се изложуваш на „напади“ со овие споделувања, па потоа настанува лутка кога некој ќе укаже на тоа.

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Еве ме мене пак со еден проблем. Си имам дечко веќе пола месец. Пред тоа не се знаевме добро. Но некако бидна. Проблемот е во тоа што тој почнал на сите друштвени мрежи да ме прати. На твитер се имам зезаме со некои дечки и тоа му сметало. Јас сум била негова, во озбилна врска сме биле. Ако некој му пише нешто за мене одма ме прашува. Воопшто немам доверба во мене. Вели веќе се има изгорено од други девојки и затоа е таков. Но јас не му дадов причина да е таков. Кога ќе видам порака од него се нервирам. Неможам веќе. Ме осудува за нешто што не е точно.
Го прочитав твојот проблем и сите совети што ти ги давале,па еве еден и од мене.Краток и јасен: Откачи го !!!!
А зошто ли?!
Еве го одговорот и на тоа.
Имал сериозна врска со тебе хахххаххахах нема ни месец да сте заедно :rofl немате ни с од сериозност.,но ај.
Опседнат е од тебе,а од опседнати бегајјјјјј.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Весна1992, мојот совет за тебе е: Откачи го!
Снајпер у чело Весна : ) hh шалу се
Ако е љубоморан поише од што треа ( а треа мноо малце да се биде љубоморан ) ондак тој е болест
а сфе што е болест неваља : ) Епа нели неваља кд нешто неваља hahh
Батали га , млада си, има време ке најдеш некој кој ке те цени и сака поише, и нема да ти биде болно љубоморан
Пишала си там 'воопшто нема доверба во мене' ... епа у кога треа да има ако не у тебе, у комшие ? у дедомраза ?

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
За да опстои една врска потребна е и меѓусебна доверба. Можам само да замислам како ќе се однесува понатаму, ако сега е таков. Нема среќа со него, само измачување и кавги. Откачи го!

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
За да опстои една врска потребна е и меѓусебна доверба. Можам само да замислам како ќе се однесува понатаму, ако сега е таков. Нема среќа со него, само измачување и кавги. Откачи го!
A довербата се стекнува.

• Ми се допаѓа
Реакции: Elena Salvatore

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
А замислете како ќе изреагира кога ќе му кажав ако му кажам де дека барам помош јавно за нашиот проблем. Денес ми прати видео кое сам го праел, стаил песна од Џеј Сунце Љубави и слики од мене и него и секое второ зборче му е Волим те, значиш ми, ти си мени све... :) слатко е видеото. Поарно отколку секој ден закачки. И мнг е паметен, ако нешто се закачаме вика ееее ти си крива ти пишуваш со други. Но морам да признаам и моја е грешката што бев толку слободна со некои на четовите...Ај ќе видиме до кај ќе тера, во Сабота ни е месец дена од врската па ќе прославиме :) Аман бе вие одма да го оставам.знаете од кога не сум имала дечко? А и кога сме заедно убаво ни е,само тоа што е малце љубоморен... :)

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod

Elena Salvatore

Нов член
15 февруари 2012
5
3
3
Ако
А замислете како ќе изреагира кога ќе му кажав ако му кажам де дека барам помош јавно за нашиот проблем. Денес ми прати видео кое сам го праел, стаил песна од Џеј Сунце Љубави и слики од мене и него и секое второ зборче му е Волим те, значиш ми, ти си мени све... :) слатко е видеото. Поарно отколку секој ден закачки. И мнг е паметен, ако нешто се закачаме вика ееее ти си крива ти пишуваш со други. Но морам да признаам и моја е грешката што бев толку слободна со некои на четовите...Ај ќе видиме до кај ќе тера, во Сабота ни е месец дена од врската па ќе прославиме :) Аман бе вие одма да го оставам.знаете од кога не сум имала дечко? А и кога сме заедно убаво ни е,само тоа што е малце љубоморен... :)
Ако имаш живци да трпиш љубоморен дечко, тогаш не го откачувај. :D На таквите луѓе им е потребно многу време за да стекнат доверба во некого.