Љубовни проблеми

dusica3

Нов член
22 август 2014
27
4
3
27
мислам и на било која возраст немаш право да повредуваш некого со кого си бил толку време и не измислувам проблеми туку само побарав совет од ваша страна

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Финта Ге-6 /12 - а да не чекаш?
Ич да не гледаш, да си пуштиш добра музика, утре вечер да си излезиш со другарки некаде, да си шетните така лагано, да си искулираш...
Ако се чувствуваш напнато ќе си земиш Б6 витамин бедоксин и се ќе биде супер... Тебе ти изглеа како најголем проблем, не велам дека измислуваш... реално некои од луѓето на 18 години можат да бидат потупави од дозволеното, затоа не го земај здраво за готово....
можда иза угла среча тебе чека сва!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
мислам и на било која возраст немаш право да повредуваш некого со кого си бил толку време и не измислувам проблеми туку само побарав совет од ваша страна
Види вака, дечакот на некој начин ти направил услуга. Знам дека моментално ти е тешко, не можеш да се помириш со тоа дека те оставил и остали срцепарателни приказни Ама едноставно не сакал да продолжите и немал муда да ти каже „Душице, крај!“ туку пробал прво да си измисли причина (претпоставувам некој „негов другар“ му кажал дека си го изневерила, ама не ти кажува кој е другарот) и да ти нафрли вина па те оставил. И сето тоа ќе беше драматично да се случувало после 10 годишна врска кога ти би имала 27, а тој 28 ама судбината не сакала толку драматика па рекла „Е ај сеа нека раскинат додека се тинејџери“.
Ако дознаеш зошто те напуштил ќе ти смени тоа нешто? Да речеме си му здосадила, си нашол друга, сакал да биде сам... те оставил, ел финито, конец, ди енд. Што и да ти каже нема да знаеш дали е вистина и ќе имаш сомнежи, а и да не те излаже нема да ти ја смени состојбата. Сума-сумарум од ова е дека ти немаш корист од понатамошни замарања.

dusica3

Нов член
22 август 2014
27
4
3
27
На сите ви благодарам за советите, сега ќе оставам се па што биде нека биде. Само се надевам дека оваа сега што го чувствувам ќе помине

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
можда сеуште ова не е љубовен проблем
но барам совет
со неа не се знаеме само на фб сме пријатели
сакам да се запознаеме
но незнам како да почнам што да и пишам
ми треба СОВЕТ!!!
не сакам да пишам нешто после нападно и одбивно да изгледам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
можда сеуште ова не е љубовен проблем
но барам совет
со неа не се знаеме само на фб сме пријатели
сакам да се запознаеме
но незнам како да почнам што да и пишам
ми треба СОВЕТ!!!
не сакам да пишам нешто после нападно и одбивно да изгледам
Колку време сте „заедно“ на фб?

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
случајност беше ми се појави во find friends ја аднам
има недела дена
си like на сликите но незнам
како да почнам разговор
што да и пишам

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
случајност беше ми се појави во find friends ја аднам
има недела дена
си like на сликите но незнам
како да почнам разговор
што да и пишам
Животот многу брзо одминува,така да нема што да губиш време,треба одма да знаеш на која релација ке бидете.Да сум на место на девојката,би сакала фраерот веднаш да ме праша дали имам желба за "разигрување"на познанството или ке тапиме тапи агли,Ча или бу работа.Ајде повикај на кафе некаде,па види како ке оди понатаму,па ке ни кажеш после што бидна,гледај да ни биде интересно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija and Makedonec

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
@Makedonec, јас би ти рекла да почекаш уште малце...т.е. јас и не сум баш за фацакнига романтики, ама времињата ни се такви, шта је-ту је.
Гледај да не делува(ш) манијакално со лајковите, прати што интереси има, па најдобро почни околу тоа.
Пример „Еј здраво, гледам си го гледала тој и тој филм, ми го препорачувале и мене. Дали е добар?“
Не дека и ова може не е провидно, ама е во секој случај подобро од „Џес мала? Ош да га фатиш со ја?“ т.е. едноставното „Здраво/Хеј“, па да чекаш да врати, а тоа да не се ни случи. За непознати, човек има тенденција (побрзо) да одговори кога се работи за специфично прашање отколку да се впушта во ќорсокак, рандомизиран и клише муабет кој може да заврши неславно откако ќе снема прашања за основно запознавање.
Вака ќе видиш колку е комуникативна и паметна, па ќе знаеш кога и како да преземеш чекор. Гуд лак.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and BlackTulip