Дрога (општа дискусија)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Неможам да се изначудам кога читам постови дека требало да се направи животот поинтересен со било каква дрога.
Ако дојдеме до дереџе на тој начин да си ја правиме интересна (worried)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
ми у кумсноо си пафкамо комај сфи, а ви там ???

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Неможам да се изначудам кога читам постови дека требало да се направи животот поинтересен со било каква дрога.
Ако дојдеме до дереџе на тој начин да си ја правиме интересна (worried)
тоа се праве пример сакаш да одиш на свирка „мора“ да земиш дрода да издржеш
тоа од многу луѓе го иам слушано што за мене нема логика
ни па ке има....или па некој си ја земаат онака...интересно му било....па шо ти знам од некој ке добиеш одговор дека се лечи од нешто...само глупости измислуваат за да бидат така наречен „ХАЈЈЈ“
а поима немаат колку штете :)

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Ако денеска мене ми откријат рак на мозокот,и ако од денеска почнам секојневно да пушам марихуана дали ке се излечам?Ако одговорот е да,тогаш ке прифатам дека марихуаната треба да ја користиме како позитивна дрога.
Друго е ако таа може да влијае како што кажа бобо а друго е ако од самото нормално користење има позитивен ефект.
И таа е дрога и е негативна за мене како и сите други.

Секоја дрога има позитивен ефект, да се разбереме.Најмал ефект воедно и најслаб нуди марихуаната.Бар марихуаната која се носи во мкд не е баш онаа најдобрата која има само позитивни ефекти.

Земи го за пример кокаинот, дрога која што колку поскапо ја плаќаш толку се поголеми шансите да дојдеш до потенцијално чист кокаин.
Ако марихуаната те опушта, тогаш кокаинот ти прави да чуствуваш чуство бар за мене појако од оргазам.
Повеќе си среќен отколку со марихуаната.Кокаинот за разлика од марихуаната те прави хиперактивен, силен и добиваш енормно голема желба за секс.Ако консумираш кокаин со партнерот сигурно тоа ќе ти биде најдобар секс во животот.

И не е точно дека стануваш зависен од кокаинот.
Исто како што сите викаат дека марихуаната опушта, така можеби некој сака да биде хиперактивен и да има зголемен сексуален апетит, така после било кое консумирање повторно ќе сакаш да го искусиш истото чуство кокаин/марихуана.

Се разбира ако се зема во нормални количини.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секоја дрога има позитивен ефект, да се разбереме.Најмал ефект воедно и најслаб нуди марихуаната.Бар марихуаната која се носи во мкд не е баш онаа најдобрата која има само позитивни ефекти.

Земи го за пример кокаинот, дрога која што колку поскапо ја плаќаш толку се поголеми шансите да дојдеш до потенцијално чист кокаин.
Ако марихуаната те опушта, тогаш кокаинот ти прави да чуствуваш чуство бар за мене појако од оргазам.
Повеќе си среќен отколку со марихуаната.Кокаинот за разлика од марихуаната те прави хиперактивен, силен и добиваш енормно голема желба за секс.Ако консумираш кокаин со партнерот сигурно тоа ќе ти биде најдобар секс во животот.

И не е точно дека стануваш зависен од кокаинот.
Исто како што сите викаат дека марихуаната опушта, така можеби некој сака да биде хиперактивен и да има зголемен сексуален апетит, така после било кое консумирање повторно ќе сакаш да го искусиш истото чуство кокаин/марихуана.

Се разбира ако се зема во нормални количини.

Мало Морген.
Не,благодарам.
Јас ке продолжам да си доживувам оргазми.:sreken

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Шмекси, знаеш што е нормална количина кокаин? Се мери во милиграми, не во грамови.
Не, ниедна дрога нема позитивни ефекти. Тоа се заблуди кои ти го уништуваат организмот, ти го реметат мозокот и хормоните за среќа па затоа и најчесто се ствара зависност (освен хероинот, тоа е друга ствар). Мозокот лачи премногу хормони за среќа, потоа рецепторите во крвта велат „Хеј, има премногу хормони за среќа, сега дај ни нешто против нив“ и замисли тоа се блокери кои ги лачи мозокот. Што следува после тоа? Депресија? Отсутност? Прв контакт со истата дрога и губиш контрола и брзаш да ја „зграбиш“ дрогата? Јас тоа го викам зависност. :)

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Зошто по ѓаволите, ти треба дрога за да се чувствуваш исполнето, да имаш зголемена желба за секс, да си среќен? Ако на овој начин реалноста би се подобрувала, ќе се ширеа пропаганди за добродетот од дрогата. Молим ти се...
Ако ти треба доза за да ти се подобри желбата за секс и преформансите при изведување на истиот, ондак човеку си имаш очигледни проблеми со либидото и со се што ти носат фактите од реалноста.
И не, не сакам изјави од типот од еднаш ништо не е, нема зависност, се е одлично.
Нормални количини велиш Шмекси? Те молам кажи ми ја нормалната количина. Колку пати во месецот, неделата, денот? Колку грама, мг, шта год? М?
Земи повежбај малку, запоти се, мавни туш, па да видиш како ќе се опуштиш. Природно де.
Свашта |-(

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Шмекси, знаеш што е нормална количина кокаин? Се мери во милиграми, не во грамови.
Не, ниедна дрога нема позитивни ефекти. Тоа се заблуди кои ти го уништуваат организмот, ти го реметат мозокот и хормоните за среќа па затоа и најчесто се ствара зависност (освен хероинот, тоа е друга ствар). Мозокот лачи премногу хормони за среќа, потоа рецепторите во крвта велат „Хеј, има премногу хормони за среќа, сега дај ни нешто против нив“ и замисли тоа се блокери кои ги лачи мозокот. Што следува после тоа? Депресија? Отсутност? Прв контакт со истата дрога и губиш контрола и брзаш да ја „зграбиш“ дрогата? Јас тоа го викам зависност. :)

Само сакав да кажам дека не само марихуаната е таа што е добра дрога, ако веќе така гледаме на работите.Факт е дека ниедна дрога не е корисна туку се штетни само ми бодеше во очи реклама за тоа како марихуаната лечела болести па дури и опуштала, па само сакав да направам мала споредба.

Инаку знам како и колку количински треба да се зема кокаинот.1 gr за 30-40 минути со паузи помеѓу црти. Тоа му доаѓа 4 црти отприлика.
Инаку од често користење на кокаин доведува до зголемен крвен притисок, кој понатака прави многу проблеми во животот, и успатни симптоми кои исто така си ги чуваш до крајот на животот.

Зошто по ѓаволите, ти треба дрога за да се чувствуваш исполнето, да имаш зголемена желба за секс, да си среќен? Ако на овој начин реалноста би се подобрувала, ќе се ширеа пропаганди за добродетот од дрогата. Молим ти се...
Ако ти треба доза за да ти се подобри желбата за секс и преформансите при изведување на истиот, ондак човеку си имаш очигледни проблеми со либидото и со се што ти носат фактите од реалноста.
И не, не сакам изјави од типот од еднаш ништо не е, нема зависност, се е одлично.
Нормални количини велиш Шмекси? Те молам кажи ми ја нормалната количина. Колку пати во месецот, неделата, денот? Колку грама, мг, шта год? М?
Земи повежбај малку, запоти се, мавни туш, па да видиш како ќе се опуштиш. Природно де.
Свашта |-(

Ако овој цел пост ме цитираш исклучиво мене и ова е наменето за мене тогаш ќе ти кажам.
Сум конзумирал од лично мои големи приватни проблеми.Сакав само да излезам од таа депресија.На кратко, на кратко забораваш на се.
Инаку немам проблем со сексуалниот живот, напротив супер ми е.Само што некогаш сум сакал многу да експериментирам па знам дека е x100 подобро да имаш секс кога си под дејство на кокаин.
Не дека вака обично не можеш да издржиш или било што, само ти давам споредба.

Нормални количини во зависност од расположение, друштво, што вид на алкохол пиеш итн итн.Најголема улога игра алкохолот.
Најчесто вотката е таа што доаѓа слатко заедно со швепс (само за искусни :D ) или пак вотка џус од портокал( малку природно).

За вежбање неам време, за потење се потам, редовно се туширам, и пак не можам да се опуштам, а сакам да експериментирам.

Чаре?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Шмекси, не, марихуаната не лечи од болести. Ги уништува мозочните клетки, доведува до дупки во сеќавањето после долготрајна употреба и да не набројувам затоа што ме искараа дека било 21-ви век и сите ги знаеле последиците. Тоа со марихуаната дека лечи рак на мозок е тотална глупост. Лечи, но знаеш како? Ти го суши мозокот и ракот нема каде да се шири па и тој умира (како и дел од мозокот).
Инаку лично јас го презирам конзумирањето на било каква дрога. Не е добра ниедна за организмот и не му прија нималку.