Дрога (општа дискусија)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Само сакав да кажам дека не само марихуаната е таа што е добра дрога, ако веќе така гледаме на работите.Факт е дека ниедна дрога не е корисна туку се штетни само ми бодеше во очи реклама за тоа како марихуаната лечела болести па дури и опуштала, па само сакав да направам мала споредба.

Инаку знам како и колку количински треба да се зема кокаинот.1 gr за 30-40 минути со паузи помеѓу црти. Тоа му доаѓа 4 црти отприлика.
Инаку од често користење на кокаин доведува до зголемен крвен притисок, кој понатака прави многу проблеми во животот, и успатни симптоми кои исто така си ги чуваш до крајот на животот.

Ако овој цел пост ме цитираш исклучиво мене и ова е наменето за мене тогаш ќе ти кажам.
Сум конзумирал од лично мои големи приватни проблеми.Сакав само да излезам од таа депресија.На кратко, на кратко забораваш на се.
Инаку немам проблем со сексуалниот живот, напротив супер ми е.Само што некогаш сум сакал многу да експериментирам па знам дека е x100 подобро да имаш секс кога си под дејство на кокаин.
Не дека вака обично не можеш да издржиш или било што, само ти давам споредба.

Нормални количини во зависност од расположение, друштво, што вид на алкохол пиеш итн итн.Најголема улога игра алкохолот.
Најчесто вотката е таа што доаѓа слатко заедно со швепс (само за искусни :D ) или пак вотка џус од портокал( малку природно).

За вежбање неам време, за потење се потам, редовно се туширам, и пак не можам да се опуштам, а сакам да експериментирам.

Чаре?
За вежбање немаш време, а имаше време да консумираш дрога ?
Извини другар, си направил голема грешка.
Неморало да земаш дрога за да излезеш од депресија, си можел да ја излекуваш на друг начин.
И јас раскинав со девојка ми и западнав во некоја си депресија, и што .. требаше да и се предадам на дрогата ?
Напротив .. си продолжив понатаму, и полека полека, се помирив со тоа.
А што е толку подобро да имаш секс под дејство на дрога ? Неможеш да имаш секс како нормален човек ?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Шмекси, не, марихуаната не лечи од болести. Ги уништува мозочните клетки, доведува до дупки во сеќавањето после долготрајна употреба и да не набројувам затоа што ме искараа дека било 21-ви век и сите ги знаеле последиците. Тоа со марихуаната дека лечи рак на мозок е тотална глупост. Лечи, но знаеш како? Ти го суши мозокот и ракот нема каде да се шири па и тој умира (како и дел од мозокот).
Инаку лично јас го презирам конзумирањето на било каква дрога. Не е добра ниедна за организмот и не му прија нималку.

Човек јас тебе те разбирам.Јас само сакав да дадам реплика на оние кои мислат дека марихуаната е кул за користење.Сакав да кажам дека сум отишол ниво понатака, сум конзумирал, знам како е и што и какви последици носи тоа бело срање.

За вежбање немаш време, а имаше време да консумираш дрога ?
Извини другар, си направил голема грешка.
Неморало да земаш дрога за да излезеш од депресија, си можел да ја излекуваш на друг начин.
И јас раскинав со девојка ми и западнав во некоја си депресија, и што .. требаше да и се предадам на дрогата ?
Напротив .. си продолжив понатаму, и полека полека, се помирив со тоа.
А што е толку подобро да имаш секс под дејство на дрога ? Неможеш да имаш секс како нормален човек ?

Ајде психологу како да избегам од таа реалност дека мои најдобри другари загинаа на лице место и тоа пред мои очи?Какво е чуството да знаеш дека никако не можеш да помогнеш знаејќи дека првата амбулантна кола е на 20 км од тебе.Нема да чуствуваш чуство на вина, гледајки како испуштаат душа?
Моите се среќни што не сум се самоубил, иако никогаш тоа не ми дошло на памет.
Јебига сум бил на друго.И ми помогнало, колку толку.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ајде психологу како да избегам од таа реалност дека мои најдобри другари загинаа на лице место и тоа пред мои очи?Какво е чуството да знаеш дека никако не можеш да помогнеш знаејќи дека првата амбулантна кола е на 20 км од тебе.Нема да чуствуваш чуство на вина, гледајки како испуштаат душа?
Не си можел да го поднесеш тоа како секој нормален човек, па си се препуштил пак на дрогата, е затоа е така :)
Неможеш да помогнеш, неможеш. Здравје, неможеме да избегаме од тоа, али требало да го издржиш како нормален човек, непрепуштајќи и се на дрогата. А дека ти помогнала,не .. само ти тоа така го мислиш.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Човек јас тебе те разбирам.Јас само сакав да дадам реплика на оние кои мислат дека марихуаната е кул за користење.Сакав да кажам дека сум отишол ниво понатака, сум конзумирал, знам како е и што и какви последици носи тоа бело срање.

И сам си увидел дека тоа не е решение и пак даваш позитивна критика за дрогата.
Е јас навистина неможам да разберам.
Чувството на вина нема да ми го одземе од мене ниедна дрога.
Ти изнапиша неколку наводно позитивни работи кои можат да се добијат доколку конзумираме дрога а сега пишуваш нешто сосема друго.
Или ја подржувам или не ја подржувам,нема да стојам на "или" или "ама" .
Дрогата е безкорисна и штетна и точка.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не си можел да го поднесеш тоа како секој нормален човек, па си се препуштил пак на дрогата, е затоа е така :)
Неможеш да помогнеш, неможеш. Здравје, неможеме да избегаме од тоа, али требало да го издржиш како нормален човек, непрепуштајќи и се на дрогата. А дека ти помогнала,не .. само ти тоа така го мислиш.
Не можеш моето да го споредиш со девојка.
200 грама смрдено месо можеш да најдеш кога сакаш.Најдобар другар не можеш да најдеш.Џабе ти зборам уствари, никогаш нема да разбереш.
Битно сум го преживеал.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
200 грама смрдено месо можеш да најдеш кога сакаш.Најдобар другар не можеш да најдеш.Џабе ти зборам уствари, никогаш нема да разбереш.
Битно сум го преживеал.
Погоре беше тоа со девојка, тука не зборувам за тоа, кажав општо.
И да .. знам дека најдобар другар неможеш да најдеш, но ти веќе си нашол нов. Неможеш да збориш со него, но можеш да го „пикнеш“ во себе :)
А дека неможам да разберам, грешиш. Можам да разберам многу работи.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
И сам си увидел дека тоа не е решение и пак даваш позитивна критика за дрогата.
Е јас навистина неможам да разберам.
Чувството на вина нема да ми го одземе од мене ниедна дрога.
Ти изнапиша неколку наводно позитивни работи кои можат да се добијат доколку конзумираме дрога а сега пишуваш нешто сосема друго.
Или ја подржувам или не ја подржувам,нема да стојам на "или" или "ама" .
Дрогата е безкорисна и штетна и точка.

И ти не сфаќаш очигледно.
Ги давав „позитивните„ страни и на друга дрога како што некои ја рекламираат марихуаната дека тоа е океј.Јас никаде не реков дека не е штетно.Не знам дали на крај на секое мое мислење треба да пишувам дека е иронично напишано.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Погоре беше тоа со девојка, тука не зборувам за тоа, кажав општо.
И да .. знам дека најдобар другар неможеш да најдеш, но ти веќе си нашол нов. Неможеш да збориш со него, но можеш да го „пикнеш“ во себе :)
А дека неможам да разберам, грешиш. Можам да разберам многу работи.

Си доживеал нешто такво?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Си доживеал нешто такво?
Слично на тоа, али си го издржав како нормален човек. До ден денес не сум пробал нешто, ниту пак цигари, иако велат дека цигарите смирувале, жими Тасета смируваат :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Битно сум го преживеал.
Мислам дека нема кој не би можел да те разбере,но друго е да те разбереме а друго е да го осети човек на своја кожа.:(
Најдобар другар се наога пак но човечки живот изгубен не се врака пак.
Дрогата не е решение и драго ми е ако си го сватил тоа досега.
Грешки сите правиме во животот но успехот е ако се свестиме и не ги повторуваме.
Ако сум јас грешка и не сум те разбрала тогаш препрочитај се и ке сватиш што уствари напиша.
не е можно сите погрешно да те разбравме. (worried)
како и да е,сега се разбравме.
Секое добро.