Дрога (општа дискусија)

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Што викате оти им пага косата на тие што имаат рак ? Ајде чекам точни одговори колку и баш сте запознаени.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Има документарки јас не сум ги измислил... поточно се зборува за рак на кожа во документарките.
Да не дојде до забуни, рак на кожа колку јас сум гледал и читал имаше еден алтернативен лек кој што беше тестиран на некои пациенти (мислам дека сеуште е во тест фаза) кој беше на база на масло од медицинска марихуана.
Има многу случаи каде излечиле рак на мозокот со пушење марихуана, но знаеш како? Ракот напаѓа здраво ткиво и се шири само на здраво ткиво. Конзумирањето марихуана го суши мозокот. Сеа збориме за активно конзумирање, а не еднаш на пет месеци. И сеа, при редовно конзумирање се суши кората на мозокот и ракот нема што да напаѓа па умира. Во секој случај губиш дел од мозокот, дали хируршки или вака, остануваш со трајни последици. Предноста на ова е што нема да ти ја отворат главата и да сечат, па може и да остават несакајќи само една клетка која ќе се прошири повторно.

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Да не дојде до забуни, рак на кожа колку јас сум гледал и читал имаше еден алтернативен лек кој што беше тестиран на некои пациенти (мислам дека сеуште е во тест фаза) кој беше на база на масло од медицинска марихуана.
Има многу случаи каде излечиле рак на мозокот со пушење марихуана, но знаеш како? Ракот напаѓа здраво ткиво и се шири само на здраво ткиво. Конзумирањето марихуана го суши мозокот. Сеа збориме за активно конзумирање, а не еднаш на пет месеци. И сеа, при редовно конзумирање се суши кората на мозокот и ракот нема што да напаѓа па умира. Во секој случај губиш дел од мозокот, дали хируршки или вака, остануваш со трајни последици. Предноста на ова е што нема да ти ја отворат главата и да сечат, па може и да остават несакајќи само една клетка која ќе се прошири повторно.

Епа тука ве чекам, пред да тврдите што е подобро само едно ке кажам ХЕМОТЕРАПИЈАТА е пекол во споредба со пушење марихуана.
Отприлика имам пријатели кои поминале, но како и да е во принцип исти курац, хемотерапијата ги уништува сите клетки па затоа и косата ви пага, уствари се се. Но со тек на време се обнувува. Но гледајте тоа колку го суше мозокот не можите ни вие не знам колку да знаите. Отприлика не е за џабе медицината против, има тука нешто позадина.
Фала пријатно.

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Ајдеее јас знам човеци што пушат 5 и повеќе години секој ден па не им се исушил мозокот нит останале инвалиди у глаа

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Јас госпот не реков дека марихуаната нема лоши страни , само напоменав дека има и добри. Иначе многу филмски си го замислил ова колку и да е вистина. Марихуаната ги уништува мозочните клетки кои со извесен период се регенерираат- просто кажано.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Јас госпот не реков дека марихуаната нема лоши страни , само напоменав дека има и добри. Иначе многу филмски си го замислил ова колку и да е вистина. Марихуаната ги уништува мозочните клетки кои со извесен период се регенерираат- просто кажано.
Епа исти курац со Хемотерапијата, и таа уништува се и коса се ви пага. Што не е јасно, ако треба да пушиш мариухуана 4 месеци хемотерапија ке зимаш 2-3 години. Направи споредба што е пекол што не е .

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Дискусијава најубаво да се продолжи во другата тема за Маријана, а мозочните клетки се регенерираат со извесен период да, ама една клетка на 10.000 изумрени

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Има документарки јас не сум ги измислил... поточно се зборува за рак на кожа во документарките.
Ако денеска мене ми откријат рак на мозокот,и ако од денеска почнам секојневно да пушам марихуана дали ке се излечам?Ако одговорот е да,тогаш ке прифатам дека марихуаната треба да ја користиме како позитивна дрога.
Друго е ако таа може да влијае како што кажа бобо а друго е ако од самото нормално користење има позитивен ефект.
И таа е дрога и е негативна за мене како и сите други.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Општа дискусија за дрогата ако се нема отворено да отвориме и да си пишуваме за нејзините позитивни страни
Не сум имала партнер ни што ја користел оваа дрига со позитивни страни,а отпосле може почнал ама не сум се заинтересирала да дознаам

Еве јас ќе отворам, имам и книга со сите видови на дроги, ќе напишам нешто поопширно за нив... :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
The_Mayor, Dr.Gonzo m'kay, бидете вие во право (ама за вас, колку да не се расправаме). Инаку ако сте читале и сте се распрашувале по стручни лица (онколози, доктори по медицина и сл.), а не статии од интернет напишани од некои што пушат пет пати дневно и се тешат со тоа дека им се регенерираат мозочните клетки продолжете да си верувате во тоа. Колку што јас знам невроните според некои истражувања се регенерираат многу малку под специјални услови. Единствено ткиво кое сигурно се регенерира е тоа на црниот дроб.