Омилени цитати (со наведен автор)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Литературата е вештина на конверзија на конкавното во конвексно, и обратно, т.е. во поупростена варијанта, таа е вештина на конзервација на конверзацијата.

• Ми се допаѓа
Реакции: UnFleur

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
'Велат дека голем е оној кој простува. Но, јас не простувам. Јас не сум доволно голем, ниту моето срце е доволно јако за да поднесе иста болка два пати. Моето срце не дава две шанси. Тоа не сака да биде скршено два пати од исти луѓе. Не простува грешки и не прифаќа никакви изговори. Кога пукне-пукне. И наречете ме себичен, дајте ми било каков збор во тој стил, но јас учам на животните лекции и се штитам себе. Одамна сум научил дека луѓето се зли, дека во оние во кој најмногу веруваш тие најмногу ќе те повредат, а не вредат сите онолку колку што мислиш. Затоа сега го носам овој оклоп и добро ми е. Не, не се жалам, се жалат другите околу мене.''

Кога многу те сака доволно е малку за да ја направиш среќна. Кога правиш многу значи не те сака.

Нема никогаш да знаеш. Ти нема никогаш да знаеш колку чини и колку не трае време кое се пропуштило. Кога погледнувам на назад, гледам многу луѓе. Многу места. Многу нешта кои нешто значеле. И кои денес ги нема. Ова мое лице останува од нас. Само толку. И никогаш немав ништо друго.

Ќе бидам таква за сите. Ти требаше одговор? Ти треба вистината? Имаш право глумам сурова, силна. Наивна сум, недорасната, непоправлив романтичар, безнадежен илузионист. И јас имам соништа, и мојата душа плаче за искреност, разбирање, доверба, раце за да ме гушнат, рамо за да ми даде потпора. Но, нема.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секогаш замини пред да станеш непотребна, затоа што најстрашно е да станеш непотребна таму каде што некогаш си билa неопходна.

Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли, но го мисли сeто она што ќе го каже.

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
The best...Ако сакаш да бидеш најдобар, прво мора да ги победиш најдобрите, а ако го победиш најдобриот значи ти си подобар од него и си најдобар.Се разбираме? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Ако сакаш две личности истовремено, одбери ја втората, бидејќи ако навистина си ја сакал првата, немало да се заљубиш во втората.“;)

• Ми се допаѓа
Реакции: UnFleur