Не е за софт спот, туку е нелогично толкава омраза спрема нешто што е подеднакво битно ко тоа зошто особа А носи Најки, кога на „нормалните“ им се свиѓа Адидас. А и што мислиш, од каде им се психичките проблеми на голем број на луѓето, не само гејовите? Од тоа што пробуваат да бидат прифатени ко секој нормален човек на светов, а раја ги гледа ко Хитлер ако не се поклопуваат во шаблонот. Еве и јас и ти знаеме како е да ти се заебе љубовниот живот, дали од физичка, дали од психичка причина. И? Дали не те прави депресивен и да се осеќаѓш помалку вредно поради тоа што знаеш дека некој неинформиран бега од тебе или мене ко да сме лепрозни, да речеме?
Шансите децата да ја наследат нашата шити генетика се огромни, а раја се затревожила немој детето ќе ти биде геј само затоа што е одгледано од геј родители или изложено на геј луѓе. Да не беше жално, ќе беше смешно.
Очигледно немаш гледано многу емисии или преслушувано анегдоти од хетеро раја што се фали како спиела со барем 1500 партнери. Не знам, јас не можам и не сакам да ги разберам луѓето на кои им пречи кој што прави во свој приватен живот т.е. кревет. Сметам дека таквите се сосема несигурни и незадоволни во/од својата сексуалност и способност за плодење/машкост, па се фаќаат за ова.
А за болести секој си е одговорен за себе да се информира и да избере што ќе користи. Не знам и тоа на хомофобите зошто пречи, па ете „им помага“ да изумрат гејојте.
Линкот шта речи. Додуша, мене ми е смешничко малце, не дека ме згрози. Сликата мора во спојлер. Правила.
Ама, да не постирам сега линкови пошто ќе му дојде ко порничи, има цел вебсајт voyeur style (еден од многу), полн со вакви фак фестс, без разлика на сексуална ориентација.
Е како ги прескокна аргументите за превалентноста кај гејој за СПБ во споредба со стрејт
Каде тоа има омраза? Во Сауди Арабија да, но во Европа нема. Пак да прашам, колку гејој биле претепани, залкани, отпуштени, плукнати во фаца барем и тоа во една дно земја како Хунзистан? Кои се тоа настани кои го подржуваат митот дека раја ги гледа како Хитлер? Напротив, Коче, гејскиот лидер во РСМ сосема слободно си работи за гејските цели, разни транџи и гејој се мотаат по ТВ, на Еуросонг беше пратен геј, Боки 13 со години и децении е во јавност па никој не ги чепнал до сега.
Тоа што мнозинството население не ги прифаќа како нешто нормално е сосема друго.
Чекај чекај, орален секс кој еден маж го пружа на 5-6 други гејој на сред улица на сред бел ден, пред полиција, народ, деца, тоа не те грози? Букаке во фаца, дркање од балкони, уринирање во фаца на сред улица, на сред бел ден, кресање и тресење, шетање голи со дигнати курови низ обична раја, сето тоа не ти е грозно?! I`m kinda shocked
Дај да видиме стрејт еквивалент на ова, значи на сред бел ден, на јавно место, на сред улица, во гужва од обична раја вклучително и деца. Немора тука, прати ПП,баш ме интересира каде тоа стрејт раја се креса пред полиција на сред плоштад.
Ако ова го прават јавно, на сред бел ден, којзнае што прават меѓу четири зида. Една популарна секси игрица меѓу гејој била т.н. баг-чејсинг каде еден од учесниците на оргијата бил хив-позитивен и нешто како руски рулет, никој не знае кој е точно и кој ќе се зарази после е***е со дотичниот.
Некој изјавил дека спиел со 1500 партнери мех, имаше кошаркар кој лажеше дека креснал 20.000 жени, сето се тоа ловачки причи, јас ти кажувам за пациентот Нула, на долго и на широко испитувана ситуација за човекот кој ја рашири сидата по светот, работел како стрјуард во авион и во секој аеродром со различен партнер.
Нема врска ставот на околината врз психо-физичката нездравост на гејој. Ете Холандија, каде гејството е легално од 1811, значи 210 години, каде гејој имаат сите привилегии, каде имаат бракови и смеат да посвојуваат дури и деца (тоа е ептен језиво) сеуште гејојте се orders of magnitude посклони да се нишаат обесени на слива во двор, да пикнат глава во рерна, да истурат мозок со Глок, и покрај сите права и прифаќање на далеку најголем дел на популација тие се сепак многукратно поризични да страдаат од психо-физички болести.
Исто е и во други западни земји, што значи дека нема корелација на односот на рајата кон нив и нивниот краток, исполнет со промискуитетен и незаштитен секс животец.
Воопшто не ме прави депресивен мојот поранешен љубавен живот, мило ми е да се сеќавам на многу убави моменти, на цела мака тоа ми е како некое пристаниште во кое мислите наоѓаат прибежиште. Благодарен сум на животот за тој релативно краток период во кој имав среќа да сакам и да бидам сакан од феноменална жена во секој поглед. За тоа време доживеав ствари кои повеќето луѓе не доживуваат за цел lifetime.
Немам депресија (потврдено од психијатрица) а моите психички маки произлегуваат од нешто сосема друго кое нема врска со љубавен живот, секс или било што такво.
Кај стрејт рајата, промискуитетот, варањето и секакви забегани фетиши се ствар на аномалија. Кај гејој тие ствари се инхерентни на самото гејство. Никогаш не го тапшав по рамо роџакот леле колку си цакан и сwцка него му викав да стапи во моногамна врска по секоја цена. Наместо да ме послуша ми велеше дека тоа било срање, немал намера да запознава карактерно некого, дека сакал нови "искуства" животот бил прекраток за да се замара само со еден партнер и слични мудроштини.
И сега има 5-6 болештини, вклучувајќи пореметување на дебело црево и Хеп-Б а со ова темпо еден ден ќе дочека и ХИВ.