па мртвиот не постои
не дише, не живее , не постои
Значи само мртвите, не се во заблуда?
па мртвиот не постои
не дише, не живее , не постои
Значи само мртвите, не се во заблуда?
Според твоето размислување , а во контекс на божјите заповеди како репер за тоа што е грев , сите тие луѓе со страв би го живееле животот , што во реалноста воопшто не е така.Мислам дека луѓето повеќе се плашат од божјата казна кога ќе сторат некој грев отколку што веруваат во бога со искрена љубов кон него....(лажна вера од страв)
Гледаш како знаешПа и тој страв повеќе нема да постои, а гревот и праведноста се помешаа, па што е грев ,а што не , останува во избор на поединец.
Бог , таков -каков што е опишан во книгите ја губи силата.
Кај да запишам...ејјјјј alf пофален од Хептаграм дека нешто знае....Гледаш како знаеш
„Не вирее доблест во срцето на кукавицата. Биди без страв. Помини!“ - велеа оние од Златна Зора во нивниот ритуал за Неофит.
Верувањето во стариот еон е замена за надежта (надеж која ќе ти даде поттик да бидеш повеќе) со создавање на килава надеж измешана со догма, каде што работата врз себе си се смета за зло, бидејќи работата врз себе си значи спознавање, а спознавањето значи многу!
Затоа постојано „големите мудреци“ на стариот еон оправдување бараа(т) во она „блажен е оној кој што верува но не видел“ - големата стапица и големото оправдување на стариот еон да си мрзлив или погрешно убеден дека си неспособен за божествени ствари!
Кај да запишам...ејјјјј alf пофален од Хептаграм дека нешто знае....
Разликите се големи помеѓу оние кој со помош на книга очајно пробуваат да се просветлуват и оние кои доживеале просветлување!
Вие викате , земете да прочитате и истражувајте за да се доближите до својот никулец, а јас велам бегајте од "мене" зошто сум најголемото зло кое постои.....
Вие зборувате за стар еон и нов еон...а за мене времето не постои.
(се искажувам симболично)
Дадов спротивности во нашите филозофии за да можеш да го разбереш
моето чудење дека во еден момент сме согласни за нешто!
Исто што и дете и старец, само што старците не ги тепаат децата ниту ги исмејуваат поради потребата да имаат родители.Не знаеш што значи стар еон и нов еон нели?