Од градскиве дербија само Мерсисајд потфрли со голови. Челси сакав да изгуби и на крај им висеше голот ама ете не успеа Мојс да победи.
Манчестерци шта речи. Аткинсон може комотно да го стават да суди полуаматерски фудбал и не само него туку цела постава со Дин, Маринер, Оливер и слични. Победни судии не памтам да имало во ПЛ. Колку и да ми е мерак што изгуби Пеп, не ми е ќеф што победи Хозе особено не на тој начин.
Од друга страна па за Бенитез скокнав кога дадоа 0-2 поради грешката на Шмајхел.
Арсенал стандард катастрофа одбрана. Оној овчарот од Гостивар па дури и проба Чех да го обвинува за првиот гол . Среќа Бамби, вонсерискиот талент, со помош на универзумските енергии насобрани и канализирани во неговата аура постигна 2 гола. А успеа дури и да промаши чист гол од 1 метар, тоа ретко кому успева. Чарли Остин е штета што не направи некоја позвучна кариера. Цело време се мафта во тимови кои се на дното, претходно Ренџерс, сега и Саутемптон.
A еве го и доказот дека Дани Велбек е вонсериски талент.
Њукасл опстанаа, брат ми е нивни навивач им требала уште една победа за теоретски да обезбедат. Според составот со кој располага Бенитез сепак заврши ок работа оваа сезона, наредната ќе мора да купуваат барем 3-4 играчи. Шелви ќе го земале на СП
Чарли е нешто како Варди без среќа, се проби до ПЛ преку нон-лиг конференции таму диви лиги, секогаш имам респект за такви играчи, штета што го осакатија во ЛЕ кога беа Саутемптон со некакви израелци ли беа година и кусур аут, уште 2-3 повреди и отиде кариерата, сепак има добри моменти како она кога им пресуди на М.Ј. на Олд Трафорд ццц Сотон од тоа ниво и ЛЕ дојде до испаѓање, се заеба Куман што си отиде, оној џинџерот од Барнли го бараа ама не отиде, знае дека нема да е успешен како што е сега.
Затоа е безвеза еуро купови кога се игра со некои такви екипи, играле таму во Израел или Кипар или Словачка и најсветлиот момент евер им е ако им гостува некој рандом тим од појаките лиги како Сотон и ќе остават душа на терен, летаат копачки, кршат нозе (како оној Шо кога на две места му ја скршија му висеа коските во чорапот ццц ) прв и едини пат играат пред 30К+ гледачи, после ќе си се вратат во својата лига во која во просек има по 95 гледачи со платени влезници.
Велбек ми е безвеза што го исмеваат фановите на Арсенал на тоа Фан ТВ, ајде за тоа болест/синдром како и да е ама ако постои редослед на исмевање треба да е меѓу последните, шиптариве на пример се далеку полоши во однос цена/плата и употребливост ама тоа е...
Не беше офсајд Сане пошто Милнер последен играше ама не беше лесно да се види тоа освен на снимка после 3-4 пати, имаше сомнителни одлуки на штета на Сити но тоа не беше решавачко, Ливерпул го доби двомечот во првите 45 минути од 180-те, останатото беше само одработување, макар да кога падна гол во втора минута од оној типот бразилецот што личи на цртаниот лик Чарли Браун од Снупи со веѓите кога прави фаци беше малку критично но после тоа едно 20 минути Сити не знаеа што да прават со топката. Ловрен кои утакмици ги изваде вс. Сити не е нормално ццц ништо не помина од негова страна
Реал-Ливерпул би било интересно наредно коло...