Малку се претера со Салах ама не е дека нема добар учинок. Во тоа време поинакви биле правилата, види колку ќотек јаделе голманите, плус имало доста контроверзии за фантомски голови. За ова време учинокот на Салах е вреден признание ама нему не треба процентот со минутажа да му се пресметува туку со погодоци/обиди треба да му биде коефициентот затоа што колку што погодува дупло промашува.
Инаку се случи и тоа, Арсенал нов тренер Унаи Емери мајсторот за Лига Европа. Чех и Елнени веднаш добија нови броеви (1 и 4 соодветно) што веројатно значи дека ги планира како првотимци. Кружат некои шпекулации дека Арсенал имале само 50 милиони за трансфери и настана збунка околу тоа. Некои шпекулираат дека тоа се вкупно парите и ќе мора да се продадат играчи за да се купи некој, други шпекулираат дека тие 50 милиони се за плати и бонуси на фудбалерите годишно и моментално каша попара е со тоа затоа што од клубот немаат официјално соопштение колку планираат да трошат (што и не би го направиле никогаш). Лично мене изборов не ми се допаѓа воопшто. Првин изиграваа нешто ко риалити шоу и ги викаа еден по еден Анри, Артета и не знам таму кој друг, па на крај сите објавија дека Артета е новиот тренер и утредента од никаде Унаи нов тренер. Слаб избор е ова и Артета и Унаи не би ги поставил воопшто. Требаше да се запне по некој стар лисец, пример Бенитез кој најави дека ќе си оди од Њукасл.
Исто така и Евертон и Вест Хем ќе мењаат тренери, Пелегрини се враќа во Англија во Вест Хем, а во Евертон се шпекулира за Марко Силва.
Во најава на светското исто така паднаа и некои чудни одлуки. Од Франција и Англија изоставени Лаказет, Вилшер, Марсијал и Харт, од Белгија Раџа Наинголан кој трча по 90 минути ко мрднат изоставен затоа што се скара со тренерот, Икарди од Интер прв стрелец во Италија го оставија. Ќе биде интересно некоја афричка репрезентација да искористи и да стигне подалеку
Патем @Outrider кога имаш време отвори тема за свеЦко.
Ќе отворам деновиве, да ги објават составите сите екипи
Секако дека е достигнување тоа од Салах но не треба медиуми да се расфрлаат со поими како "рекорди" за бројки кои што тоа не се, ако во минатото одбраните биле пресирови со копачи и касапи тогаш достигнувањата на некогашниоте стрелци се уште позначајни
Денес може да падне гол и од минимален контакт, дајв, топките се далеку полесни за контрола (пластифицирани да не примаат вода и влага) но разликата е што од 1996 бројот на ПЛ екипи се намалил од 22 на 20 т.е. од 42 на 38 кола што значи 32 гола на Салах треба да се помножат со фактор 1,1 за да се добие еквивалент на цифра од пред тоа, 32=35 ама и тоа е далеку од некогашните игри и ефикасности. Не знам кога беше нешто случајно слушнав дали Игуаин или кој беше, соборил рекорд во Сериа А ама таму го сметале како што треба значи од пред 50-60 години е сега разликата е што во Англија има двојна статистика, еднаш на утакмица кажуваат колку пати имале меѓу себе играно во "ерата на ПЛ" (since 1992) противниците и по пет минути коментаторот продолжува и така драги гледачи екипа Икс нема победа над Ипсилон на овој терен од 1973 а сето тоа ради доближување до ТВ гледачите. Ок си е тоа, само треба да се знае што е што, или Ливерпул има 0 или 18 титули, или е Ширер најдобар евер со 34 или е Дикси Дин со 60, вака е шредингерова мачка
Не знам од кај се избаци овој Емери, тотално ми е непознат, немаше никакви шпекулации за него и нагло го објавија сега
Сега што читам површно наводно форсирал напаѓачка игра и имал освојувано нешто ЛЕ и со ПСЖ низ Франција, дали Артета го сметаа за преголем ризик или што беше којзнае...
Не знам дали да сум за или против ликот пошто ми е скроз непознат
Важно да има јаки утакмици и да му удри клоца во газ на Озил и остали црева да почнат да трчаат конечно, ќе видиме, во секој случај чудна и неочекувана одлука на Арсенал. И важно не е тој жабарот од Лимонтус или наказата Симеоне, тоа ќе беше крај...