Дали знаете да простувате и колку често го правите тоа?

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Да, простувам и затоа си патам :zelen
Мислам дека сум во состојба да простам и најголема неправда што би ми ја нанеле. Што човек ќе бев. Лутината ми трае пола саат а после пуф нов човек.
Човечки е да простуваш? Да, но само на оние кои заслужуваат. За кои веруваш дека твојата прошка ќе ја ценат и ќе се поправат.
Ретки се таквите во мојот живот, скоро и да ги нема. Но јас сум истата а очајно сакам да се сменам.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Тоа не се смета за проштевање.
ама види ја простувам дури и во оган би влегла (што се вика) за тие луѓе но никогаш не би заборавила што ми направиле и никогаш не би се потпрела на нив или би ги сметала за некои стабилни личности.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
ама види ја простувам дури и во оган би влегла (што се вика) за тие луѓе но никогаш не би заборавила што ми направиле и никогаш не би се потпрела на нив или би ги сметала за некои стабилни личности.
Тоа не е простување. Простување е да се направиш ко тоа воопшто да не се случило. Нешто слично на бришење на настанот што довел до тоа некој да бара прошка од тебе од меморијата.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Тоа не е простување. Простување е да се направиш ко тоа воопшто да не се случило. Нешто слично на бришење на настанот што довел до тоа некој да бара прошка од тебе од меморијата.
Е тоа е премногу веќе и да сакам не можам да избришам такви настани :/

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Јас уште не научив да простувам, веројатно нема ни да научам. Злопамтило сум.
Дали знаеш дека непростувањето е најголемиот грев!??
Незнаев и јас но предмалку гуглав нешто по тоа религиите, духовноста и најдов една тема за гревови....така да обиди се да простуваш;)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дали знаеш дека непростувањето е најголемиот грев!??
Незнаев и јас но предмалку гуглав нешто по тоа религиите, духовноста и најдов една тема за гревови....така да обиди се да простуваш;)
Не знаеше дека непростувањето е најголем грев?