Receptava mi e inace za mafini ama jas nekogas mesto vo kalapi u tavce pecam.Mesam obicno pcenkarno so belo zaedno,pola-pola.Пројааа со пченкарно брашно ја правиш или со тоа покрупното ја го знам како палента?
Receptava mi e inace za mafini ama jas nekogas mesto vo kalapi u tavce pecam.Mesam obicno pcenkarno so belo zaedno,pola-pola.Пројааа со пченкарно брашно ја правиш или со тоа покрупното ја го знам како палента?
Да да пола пола и јас го правам пошто инаку дави кога се јаде, дави исто и кога со палента се прави. Уствари ја ставам 2 спрема 1 бело брашно и исто во тава го правам. Не ми се исплати во тие формичките за мафини да го правам и така и така дали форма или коцка ист е вкусот Убаво ме потсети да си направам денесReceptava mi e inace za mafini ama jas nekogas mesto vo kalapi u tavce pecam.Mesam obicno pcenkarno so belo zaedno,pola-pola.
Сега видов дека си пишала. Може е поубава со палента пројата но не можам да ја јадам така ме дави. Ја ставам две чаши бело брашно и една чаша пченкарно брашно. Пошто ако ставам пак пола пола премногу се осеќа пченкарното брашно и не ми е убава.Совет мој ако сакаш да правиш убава проја е -колку ставаш бело брашно толку пченкарно и 4 гол.лаж.палента.
Фала фала, само ја место маргарин би си ставила путер не користам маргарин воопшто па и посен па и каков сака да е.@Ita А што не би могло
4Јајца
16 лаж шеќеρ
16 лаж млеκо
16 лаж масло (сето тоа убаво се мати) и се додава
16 лаж бρашно + 1 пециво (κога κе си тавиш овие 2 ρаб ниκаκо со миκсеρ до дρвена лажица мешај не се чешај додеκа се соедини)
Се пече
Дуρ де пече тоа ја ваρиш глазуρата
250 мл вода
250 г шеќеρ
3 лажици κаκао
И малκу маρгаρин κρистал .. κолκу да биде мρсничκо и меκо
Се пρелива додеκа е глазуρата жешκа а пандишпанот ладен
Добаρ апетит!
Фала фала, само ја место маргарин би си ставила путер не користам маргарин воопшто па и посен па и каков сака да е.
Палента се става малку баш поради тоа, да не дави кога се јаде.Добар апетит домаќинки.Мене ме мрзи да правам нешто па ке си купам готовоДа да пола пола и јас го правам пошто инаку дави кога се јаде, дави исто и кога со палента се прави. Уствари ја ставам 2 спрема 1 бело брашно и исто во тава го правам. Не ми се исплати во тие формичките за мафини да го правам и така и така дали форма или коцка ист е вкусот Убаво ме потсети да си направам денес
Сега видов дека си пишала. Може е поубава со палента пројата но не можам да ја јадам така ме дави. Ја ставам две чаши бело брашно и една чаша пченкарно брашно. Пошто ако ставам пак пола пола премногу се осеќа пченкарното брашно и не ми е убава.
Ја паκ обожавам да κувам.. Затоа и таκов фах одбρав.. Ај на здρавје одох ја на шетањеПалента се става малку баш поради тоа, да не дави кога се јаде.Добар апетит домаќинки.Мене ме мрзи да правам нешто па ке си купам готово
Може рецепт да ми дадеш?