Куманово 2015

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам колку е ова веродостојно, само го постирав она што го најдов. Не е многу тешко да се напише таква приказна ама ако е точно ова... Ако е точно тоа што е пишано тогаш секој еден што стапнал во собрание последните 25 години е крив за ситуацијата.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Сеа само што изгледав режимски вести од „велможот кратовски“. имаше секаков опис на акцијата како терористиве извршувале напад, нивниот план што би тероризирале (камени мост, Маратон, дрн дрн јариња) , како спец.наз. правеле контра напад, чистеле реони, какви префрлувања со хеликоптери, па се префрлија на здравствениот систем како се` било брзо и ажурно. Све све тоа е супер, но едно нешто ме копкаше - немаше информација за нивните услови. Поради што овие терористи направиле упад? Кои се првичните нивни желби? Зошто демнонстрирале незадоволство? Од кого се незадоволни?

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Она што јас забележав кога ја објавија листата на приведените е дека имаше некои што учествувале во 2007-ма Бродец. Ако убаво се сеќавам тогаш имаше неколку убиени и тие што ги фатија беа осудени по 15тина години затвор. 2015-2007=8... Или па можда тркнале да си купат цигари.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Значи терористите си биле во градот неколку дена и никој не ги забележал кога дошле. Се криеле низ куќите и никој не писнал да ги поткаже, само кога излегувале да си купат цигари или ѓеврек, некои случајни минувачи ја известиле полицијата, а полицијата не реаѓирала. Терористите си седеле така и чекале специјалците да стигнат бидејки се работело за самурајска терористичка организација, а сите знаеме дека самурај не се бори со послаб противник кој не му е достоен.
Од што толку многу им се смачило од чекањето, се пожалиле на оние што се на власт и овие за да ги испочитуваат колку што можеле побрзо им пратиле противници, но бидејки се брзале заборавиле да им дадат соодветна опрема. Терористите радосни што конечно имаат противник (иако биле несоодветно вооружани и не биле достојни за нив), се изнапукале на тие во првите редови и си заминале, без да кажат зошто биле тука (морале бргу да си заминат за да не пукне срам дека сепак пукале на послаби од себе и затоа заборавиле да кажат која им била целта на посетата).

Така некако...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Разни портали, разни вести. Има некои што зборат дека изнајмиле куќи за неколку илјади евра и се моткале тука како цивили. Други зборат дека домаќините уствари припремале терен за ова. Трети кажуваат дека преку ноќ се собрале кај неколку јатаци и така.

Што знам, за мене ова е и повеќе од доволен показател дека треба што побрзо да си најдам ново живеалиште.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Битола за загинатите..
Sequence-01.Still033.jpg
Sequence-01.Still032-300x169.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Накратко, групата била навлезена во градот уште на почетокот на месецов и овие го прателе и знаеле тоа. Всушност, Хорхе вели дека знаеле уште пред 4 месеци дека се крчка нешто, ама чекале попогоден момент за напад, нали. Оттаму и зачестеноста на полицијата, како и беспилотните летала кои кружеа неколку дена пред нападите (ако ова не им било предвесник да се спремат, еве на. Good job at failing).
Терористите се криеле и планирале напад утре или неделава по прометни улици, трговски центри, можеби вчерашниот маратон, итн., а нашиве се тие кои влетале утрото во населбата и први отвориле оган за да ги начекаат неспремни. Таму, некои 80% од населението се Косовари од 99та, најверојатно длабоко вмешани и со исперени мозоци на кои се доволни само неколку националистички извици за да се спремни за борба (hence свиркањето кога нашиве излегуваа зашто им ги уапсиле комшиите)...дури и дечишта од 13 години.
Делот со целта ни е непознат на сите. Мислам дека сме првенци што водеа Кантер Страјк битка for the lulz и терористиве не излегоа со некоја цел за нападот, ниту пак дали (не) се отворени за преговори.
Не е точно, не планирале ништо. Тоа е најголемата лага што ја кажаа.

Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Прееска на Канал 5 викаат, Заев насмеан се слика на ден на жалост. :rofl:rofl
Знаев дека се забегани ама олку.

Иначе ете како што посакуваа, моментално ниеден не мисли ни на протести ни на бомби ни ништо, не ми се верува дека пак ќе се спасат. :mad

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Прееска на Канал 5 викаат, Заев насмеан се слика на ден на жалост. :rofl:rofl
Знаев дека се забегани ама олку.

Иначе ете како што посакуваа, моментално ниеден не мисли ни на протести ни на бомби ни ништо, не ми се верува дека пак ќе се спасат. :mad:

...и сега секогаш ако имаат потреба ќе направат по еден масакр... само што со ова темпо на крадење и корупција тешко да трае уште долго, имало некој афрички диктатор кој изјавил нешто као `кради по малку ама кради долго време за да останеш на власт` , прирачник за арамилак, само овие како по два чмара да имаат...

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr