Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
1. Локални жители им кажале на тамошните полицајци дека се шетаат сомнителни луѓе, тие нормално дека цајкани се и немаат мозок не верувале, отишле мал број и кога виделе дека стварно побарале помош.Мене нешто не ми е јасно и многу ке бидам благодарна доколку некој ми објасни. Можеби прашањава се навистина глупи и простете ако е така, но немав можност многу да се информирам деновиве за Куманово.
Е сега прашањата се:
1,Дали кога дошле терористите нападнале цивили, дали правеле неред... како биле забележани ме интересира? Како се дознало дека има терористи во населбата?
2. Кога стигнале специјалците?
3. Што правело беспилотно летало над населбата, десет часа пред настанот?
4. Што им било мета на терористите? Која цел сакале да ја остварат?
5. Дали до сега во историјата на цел свет се случило терористи да дојдат на местото, да чекаат да се соберат специјалци, да убијат неколку од нив и да си одат, без притоа да направат било што друго и без притоа нивниот водач да се изјасни со која цел е организиран нападот?
ТВ Орбис е тв која не води сметка иначе ако сакаш ќе т исликам ко ќе слезам удолу со датум дека сега се напишани овие работи.Датумот вика дека ова е од Март.
1. Локални жители им кажале на тамошните полицајци дека се шетаат сомнителни луѓе, тие нормално дека цајкани се и немаат мозок не верувале, отишле мал број и кога виделе дека стварно побарале помош.
2. Веднаш откако побарале помош полицајците. Финтата е што ни специјалците не знаеле против кого се борат, а другите точно знаеле се, се верува дека им била кажана целата акција која ќе ја направат специјалците и од каде ќе дојдат. Затоа и првите тројца се убиени токму од првиот бран на напад, затоа реков дека ги пратиле во сигурна смрт дека биле предадени од своите, ама кој да верува.
3. Спремало терен каде најубаво да ги сместат терористите.
4. Никаква. Требало да дојдат, убијат и си одат. Се друго е лага.
5. Да. Само кога е наместено.
Накратко, групата била навлезена во градот уште на почетокот на месецов и овие го прателе и знаеле тоа. Всушност, Хорхе вели дека знаеле уште пред 4 месеци дека се крчка нешто, ама чекале попогоден момент за напад, нали. Оттаму и зачестеноста на полицијата, како и беспилотните летала кои кружеа неколку дена пред нападите (ако ова не им било предвесник да се спремат, еве на. Good job at failing).Мене нешто не ми е јасно и многу ке бидам благодарна доколку некој ми објасни. Можеби прашањава се навистина глупи и простете ако е така, но немав можност многу да се информирам деновиве за Куманово.
Е сега прашањата се:
1,Дали кога дошле терористите нападнале цивили, дали правеле неред... како биле забележани ме интересира? Како се дознало дека има терористи во населбата?
2. Кога стигнале специјалците?
3. Што правело беспилотно летало над населбата, десет часа пред настанот?
4. Што им било мета на терористите? Која цел сакале да ја остварат?
5. Дали до сега во историјата на цел свет се случило терористи да дојдат на местото, да чекаат да се соберат специјалци, да убијат неколку од нив и да си одат, без притоа да направат било што друго и без притоа нивниот водач да се изјасни со која цел е организиран нападот?