Панонија е она рамнинана во Унгарија, Хрватска, Србија и мал дел од Романија.Епа сето шо го кажа го знам немораше да го објаснуваш Епа денешна РМ им припаѓа на Пајонците нели огромна територија на денешна Македонија била на Панонија
Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
Панонија е она рамнинана во Унгарија, Хрватска, Србија и мал дел од Романија.Епа сето шо го кажа го знам немораше да го објаснуваш Епа денешна РМ им припаѓа на Пајонците нели огромна територија на денешна Македонија била на Панонија
Не е лош, секако е подобар од онај шо до сега го имавме затоа што таков грб имаја Македонија и Белорусија. Најмногу од се ми се допаѓа дека на овај грб нема ниту еден албански елемент што е добро, има грешка во боите лавот нормално дека треба да е во жолта боја пошто тој е таков, колку што знам нема црвени лавој ахаххааххах тое мн. глупо, рубинот и бисерите и круната како тврдина(кале) се симбол на денешна Република Македонија и тоа е убаво, но можеле да го направат со повеќе елементи да биде поубав.
http://mk.wikipedia.org/wiki/ПајонијаПанонија е она рамнинана во Унгарија, Хрватска, Србија и мал дел од Романија.
Епа сето шо го кажа го знам немораше да го објаснуваш Епа денешна РМ им припаѓа на Пајонците нели огромна територија на денешна Македонија била на Пајонија
Ајде сега пак.ДИлири? И словенците и хрватите се сметаат за Илири. Па не зборуваат ко Тоските/Гегите (ака Албанци). Илирија е област западно од Дрина до Алпите на исток, и јужно од Панонија до Јадранско Море и Епир. Значи денешни: Словенија, Хрватска, БиХ, Црна Гора и Албанија.
Не те личи друже модераторе. Не е ова ЧДА.
Пријателе ај коментирај си во врска со темата.Ајде сега пак.
Не те личи друже модераторе. Не е ова ЧДА.
Пријателе ај коментирај си во врска со темата.
Ај да не се разбереме погрешно ја не го негирам значењето на историјата без неа сме никој и ништо како што сме ние пример за тоа ете јас ја мразам зошто сакам дефинирани работи а не кога на некој ке му текне ај ке наметнуеме нешто и ке глумиме лудило. Кога сме кај грбот па нели една држава има свои обележја како што се химна грб и знаме, ние знамето го менувавме па сакавме химната да ја смениме па грбот сега ако погледнеме во европа која држава си игра курташак како нас. А да не прајме муабет за уставот еве ја тука би направила споредба со Англија у Европа е нели ама тоа е др тема. Грбот ке го сменат посекако дали ни одговара или не за естетиката е катастрофа ама со оглед какви не водат таман си е и ке бидеме како сите у Европа ова болидираното дали е возможно кај нас, јас имав 2 години во средно историја прва учевме за МКД и знам дека сме се симнале од зад карпатите а во втора се свашта учевме и само во сеќавање ми е за системето за наводнување кои го имале кинезите од п.н.е. а на фах во прва имав само и пак само за МКД учев Ачковска ми предаваше а асистен беше Жежов леле така лли му беше презимето потсетиме кој за три години стана продекан така нешто Дали ја вреднуваш Ачковска како историчар ?Знаеш дека хиералдиката потекнува од италските средновековни градови/републики.
Смешното е што мешаат антички елементи во причата а врска немаат и немаат седнато и прочитано основни работи на едно историско изучување.
Лавот е скоро секаде сеприсутен, исто важи и за (двоглавиот) орел. По ништо не би се разликувале од повеќето држави.
Настрана од фактот дека ќе мора да се фркнат пак пари за нова документација (пасош/л.карта)
Ко кец на десетка доаѓа и одвлекување на јавното мислење во врска со многу побитни проблеми како екстерните тестови, проблем со име, идентитет.
@alba историјата е племенита наука. Само ако се изучува објективно субјективистички.
Од мене имаш прва опомена да не глумиш Мла Кунис ако незнаеш која е прашај у администарацијаПријателе ај коментирај си во врска со темата.
Ај да не се разбереме погрешно ја не го негирам значењето на историјата без неа сме никој и ништо како што сме ние пример за тоа ете јас ја мразам зошто сакам дефинирани работи а не кога на некој ке му текне ај ке наметнуеме нешто и ке глумиме лудило. Кога сме кај грбот па нели една држава има свои обележја како што се химна грб и знаме, ние знамето го менувавме па сакавме химната да ја смениме па грбот сега ако погледнеме во европа која држава си игра курташак како нас. А да не прајме муабет за уставот еве ја тука би направила споредба со Англија у Европа е нели ама тоа е др тема. Грбот ке го сменат посекако дали ни одговара или не за естетиката е катастрофа ама со оглед какви не водат таман си е и ке бидеме како сите у Европа ова болидираното дали е возможно кај нас, јас имав 2 години во средно историја прва учевме за МКД и знам дека сме се симнале од зад карпатите а во втора се свашта учевме и само во сеќавање ми е за системето за наводнување кои го имале кинезите од п.н.е. а на фах во прва имав само и пак само за МКД учев Ачковска ми предаваше а асистен беше Жежов леле така лли му беше презимето потсетиме кој за три години стана продекан така нешто Дали ја вреднуваш Ачковска како историчар ?
Од мене имаш прва опомена да не глумиш Мла Кунис ако незнаеш која е прашај у администарација