Чет муабети (ти реков-ми рече)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@diva orhideja
Атеист отфрла постоење, не се сомнева во постоењето на Бог. Сомнежите и двоумењата се за други некои.

Еве конкретно јас сум неверник, не верувам во никакви божества и слични ствари. Дали тоа значи дека јас кога сум сам се сомневам во своите неверувања? И не се молиме сите, еве најмалку јас не се молам на некакви божества и универзумски сили.
Човек што не верува во ништо е Стерилно суштество,и може да скрене од правиот пат и да забега во злосторство

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Човек што не верува во ништо е Стерилно суштество,и може да скрене од правиот пат и да забега во злосторство
Сериски убиец ќе ме направиш уште малку. Кој е правиот пат? Како ти баш знаеш дека тоа е правиот пат? Што правиме ако си грешка цел живот?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Сериски убиец ќе ме направиш уште малку. Кој е правиот пат? Како ти баш знаеш дека тоа е правиот пат? Што правиме ако си грешка цел живот?
хахаха баш ме изнасмеа убаво,ама незнам што да ти одговора,можда ке се сретнеме во пеколот,јас како грешна а ти како сериски убиец.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
хахаха баш ме изнасмеа убаво,ама незнам што да ти одговора,можда ке се сретнеме во пеколот,јас како грешна а ти како сериски убиец.
Не ми одговори зошто ги нарекуваш верници ако велиш дека уствари се поголеми верници од што мислат. Дали тоа значи дека изјавата дека „Неверниците ќе горат во пеколот!“ е всушност контрадикција затоа што според твоево уствари нема неверници и нема кој да гори во пеколот поради тоа.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Не ми одговори зошто ги нарекуваш верници ако велиш дека уствари се поголеми верници од што мислат. Дали тоа значи дека изјавата дека „Неверниците ќе горат во пеколот!“ е всушност контрадикција затоа што според твоево уствари нема неверници и нема кој да гори во пеколот поради тоа.
Правиот верник(ако воопшто постои)нема потреба за докажување пред народ,тој си молчи,и сигурно не се докажува на форум.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Правиот верник(ако воопшто постои)нема потреба за докажување пред народ,тој си молчи,и сигурно не се докажува на форум.
Јас друго те прашувам. Зошто ги нарекуваш неверници ако се всушност верници? Ти го негираше целосно постоењето на неверниците.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Само луѓето што не веруваат во Бога бараат докази за негово непостоење.

Нормално, ти ете веруваш во Алах :zelen и не ти треба доказ за неговото постоење.
Или мислиш дека постои само еден бог? Не за друго ги има илјадници, кој бог е Бог?!

Замисли кривичниот законик да беше базиран на верска логика, доволно ќе беше верба дека особа икс е крива и ајт 100 години зандана :zelen
Нешто како во времето на Сталин...

Непостоењето не се докажува, постоењето е афирмативно тврдење и како такво треба да се докаже. Пример некој тврди дека е нинџа. Дали твоето неверување дека ликот е нинџа е само твое неверување во тоа дека ликот е нинџа? Самото негово тврдење дека е нинџа е доволно за да му се верува дека е нинџа?

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да нема забуни, станува збор за рандом лик од шутка, топаана или ресен, не за лик со коси очи кој е мајстор на нинџитсу, соживеан е со својата катана од 17.век и поминал две децении под туторство на својот учител, пошто вториов нели има очигледни докази, првиот...... или е инфантилен или зрел за во лудница.
За несреќа ако некое лудило стане доволно масовно се прифаќа како нормално па дури и пожелно.

Рандом ликови кои се сметаат за нинџи би биле забегани а рандом ликови кои веруваат во рандом семоќен ентитет кој ги гледа 24/7 како во орвелијанска дистопија се....прифатливи.:x

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and diva orhideja

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево