Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
вистинскиот пријател е мачката !

I`ve never seen something as cool in a long time (think)(inlove)
If the cat is female, i`ll date the lady :zelen

сдк... и што ако го напуштам факултетот и почнам да се занимавам со автомобили?

Ако факсот ти е meh, тогаш има две опции, едната е да го баталиш и да се посветиш на она што го сакаш а тоа се автомобилите, поправки и евентуално реставрирање на олдтајмери и не е воопшто лоша ствар, друга опција е некако да се присилиш самиот себе да го завршиш факсот, не ради самиот себе него ради родителите кои веројатно би биле изненаѓени и увреѓени од твоето баталување на факсот и можноста за.......ако не за академска кариера барем за билдање родителско его и амбиции за државна цицка. Плус може во наредните години (децении) при секоја фрка да ти приговараат зошто не си завршил факс и да ти се качуваат на глава. И тек откако ќе ја добиеш дипломата можеш пак да си фураш со колите. Посебно ако имаш прилика да најдеш почетен капитал и просторија, алат и тие ствари, тогаш веќе во старт имаш поголема шанса. Па сега ти види си...:)

Еве ти еден сајт со приближни цени на реставрирани и остали олдтајмери од екс-ју регионов, за РМ не знам дали има, мислам дека има рандом огласи и од тука...но и онака РМ е припиздина. Hope it helps.:)
http://www.autoslavia.com/skoda-1000mb-3-200e/

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Идемо полако...
Факсот го сакам, ја сакам струката, се соживеав, се навикнав, толку време сум во контакт што веќе не знам како би изгледал животот без тоа.
Но... прашањето е пат за успех или неуспех...
Со факсот ми е 100% гарантиран успехот... ама 100%...
Е,сеа.. со другово не постои „успех“, не постои слободно време, потценет си во општеството во социјалните кругови, бара добра физичка состојба секогаш, бара влог во смисла на слободно време и врзување на пари во било кој момент кои мораш да ги имаш како карта в ракав секогаш. Да не зборувам за опасноста на која се исложуваш - испарување на хемикалии, повреди при работа и сл. Не е зезанција.
Али ипак љубовта е голема.
Си идам од факс, заминувам кај пријател механичар (чачкања, дијагноза, малку зезанција и муабет, секаков алат каков што ми треба на услуга.. итд...) имам некои 2-3-4 часа да си го живеам филмот и потоа правец на работно место... Кога ќе се вратам од работа продолжувам на мојата кола како експериментален глушец. Дома имам литература со тони, сето ми е веќе всадено во мозокот и испробано 100 пати, што не е случај со другите механичари кои научиле понешто
од чиракување и самото чепкање. Јас експериментирам со коли од кога бев 8мо одделение. Човече, заљубен сум во работава...

Времето недозволува повеќе да се вложам, а искрено и страв ми е!
Ако го оставам факсот си затворам засекогаш 100 процентнта шанса за успех или барем можности за вработување на државно, платена искулирана работичка итд...
Изгледа ќе биде избор на втората варијанта. Да довршам факс па потоа да му ја мислам за ова, но додека студирам и „му работам“ на пријателот за без пари по 2-3 сати , луѓе (механичари и лимари) се накотија пари, а јас ги учам дека треба да го прекшат лимот по средина, како би направиле жлеб кој би дал конструкција надолжна како носач... али тоа е, и глупите мора да живеат од нешто...

Јбг...Некој ти го живее сонот и мисли дека е срање од живот

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy and diva orhideja

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Идемо полако...
Факсот го сакам, ја сакам струката, се соживеав, се навикнав, толку време сум во контакт што веќе не знам како би изгледал животот без тоа.
Но... прашањето е пат за успех или неуспех...
Со факсот ми е 100% гарантиран успехот... ама 100%...
Е,сеа.. со другово не постои „успех“, не постои слободно време, потценет си во општеството во социјалните кругови, бара добра физичка состојба секогаш, бара влог во смисла на слободно време и врзување на пари во било кој момент кои мораш да ги имаш како карта в ракав секогаш. Да не зборувам за опасноста на која се исложуваш - испарување на хемикалии, повреди при работа и сл. Не е зезанција.
Али ипак љубовта е голема.
Си идам од факс, заминувам кај пријател механичар (чачкања, дијагноза, малку зезанција и муабет, секаков алат каков што ми треба на услуга.. итд...) имам некои 2-3-4 часа да си го живеам филмот и потоа правец на работно место... Кога ќе се вратам од работа продолжувам на мојата кола како експериментален глушец. Дома имам литература со тони, сето ми е веќе всадено во мозокот и испробано 100 пати, што не е случај со другите механичари кои научиле понешто
од чиракување и самото чепкање. Јас експериментирам со коли од кога бев 8мо одделение. Човече, заљубен сум во работава...

Времето недозволува повеќе да се вложам, а искрено и страв ми е!
Ако го оставам факсот си затворам засекогаш 100 процентнта шанса за успех или барем можности за вработување на државно, платена искулирана работичка итд...
Изгледа ќе биде избор на втората варијанта. Да довршам факс па потоа да му ја мислам за ова, но додека студирам и „му работам“ на пријателот за без пари по 2-3 сати , луѓе (механичари и лимари) се накотија пари, а јас ги учам дека треба да го прекшат лимот по средина, како би направиле жлеб кој би дал конструкција надолжна како носач... али тоа е, и глупите мора да живеат од нешто...

Јбг...Некој ти го живее сонот и мисли дека е срање од живот

Not sure дека постои факс со кој некој би имал 100% можност за вработување, освен медицина, можеби и фармација, дури и стоматологија немаш 100%...
А за државно... денес е потребен партиски дрил и послушност, поминало времето кога само книшка била доволна, знам од примери во околина, поради заситеноста на државната цицка сега треба неколку години жесток секс, не се само лепења плакати, секакви услуги на партиски кадар, ако ти заповедаат да сведочиш лажно на суд - ќе си сведочиш, ако треба да трчаш за гласови ќе трчаш, ако треба да фигурира твое име на сомнителни папири - ќе си потпишеш а и откако ќе се вработиш тоа нема да престане, напротив. Puppet on a string.

За потценетоста си во право, механичарството има понизок статус од било каква работа со факс во РМ, тука опцијата емиграција се наметнува како не премногу оригинална но реална опција...

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Not sure дека постои факс со кој некој би имал 100% можност за вработување, освен медицина, можеби и фармација, дури и стоматологија немаш 100%...
А за државно... денес е потребен партиски дрил и послушност, поминало времето кога само книшка била доволна, знам од примери во околина, поради заситеноста на државната цицка сега треба неколку години жесток секс, не се само лепења плакати, секакви услуги на партиски кадар, ако ти заповедаат да сведочиш лажно на суд - ќе си сведочиш, ако треба да трчаш за гласови ќе трчаш, ако треба да фигурира твое име на сомнителни папири - ќе си потпишеш а и откако ќе се вработиш тоа нема да престане, напротив. Puppet on a string.

За потценетоста си во право, механичарството има понизок статус од било каква работа со факс во РМ, тука опцијата емиграција се наметнува како не премногу оригинална но реална опција...
За шансите не зборувам општо, туку конкретно за мене. Така е ситуацијата (положбата) што навистина можам да се вработам на државно без сето тоа погоре споменатото (чудно, знам) но тоа би било монотона канцеларијска работа од 7 до 3, работа со клиенти и тн. Не знам дали некогаш ќе ги согледам добрите страни од неа....
Е сеа, цело време се поттура под нос муабетот - Сигурна плата на 1ви, нормално работно време... арно де, што си напраел во животот ако си задоволен само со толку?
Имам реални можности и за во приватен сектор со факултетот, но ако веќе го жртвувам цел ден со работата , тогаш би го жртвувал исклучиво за една професија!
Е сеа, таа професија тешко му паѓа на сите наоколу освен на девојка ми. Паѓа муабетот дека не можеш да ја уништиш социјалната положба и да се затвориш во 4 ѕида со 2 коли... можеби се во право сите, но цело време се преиспитувам за иднината... на 3000 можни начини и се нервирам со тоа што вагата е цело време на средина и никако не добива тежина ни едното ни другото :S

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Имам еден предлог,сега незнам дали смее или не така да функционира форумот,еден ден да се "забрани"отварање на темите:љубовна исповед.,моја поезија,моментално слушам,со цел малку да се прави "моабет"на форумов,и така нема многу членови за лафење.Сигурна сум дека и по некоја глупост да тропнеме,можеме и да научиме нешто ново оти има овде на форумов стварно добри и спремни модератори,а негде и прочитав од еден модер.дека форумов го направивме како сликовница,а јас ке додадам и како песнарка за свадба.
Можеби тој член баш за тоа е тука дојден. Тој сака да споделува песни, тебе тоа те нервира затоа што сакаш дискусија во другите теми.
Него па може го нервира тоа што ти не сакаш да постираш песни а сакаш дискусија на друго место.
Затоа е форум, затоа се отворени тие теми и е дозволено пишување во истите. Не може некој да го тераш да пишува во Х тема со сила. Можеби не сака да пишува, сака да обзервира од страна и да си постира само во таа тема.
Глупости има и ќе има секогаш, само некој треба да ги поттикне.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пингвините се убави,но нивниот сфадбен денс е неверојатно здодевен,тотално промашување..
И селфито е нешто најодвратно,како и тарабите по социјалните мрежи.

A и англиските фрази се досадни(If u know what I mean) :D

Teмава е да си кажам што ми лега на срце или во кревет? Празно е и таму и таму...

Англискиот јазик е супериорен начин на комуникација во однос на македонскиот, па и еден куп други и јазици, со многу помалку зборови може да се пренесе многу повеќе инфо или симболика, не е случајно јазик бр.1 во светот. :)

А за досадно... можеби си жртва на капиталистичкиот светоглед кој кај поединецот бара константни дразби на чулата за вид, слух, мирис, вкус, по можност различни од претходните со цел да се продадат нови ствари на истиот, секако дразбите доаѓаат од надворешен извор :p:zelen

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Англискиот јазик е супериорен начин на комуникација во однос на македонскиот, па и еден куп други и јазици, со многу помалку зборови може да се пренесе многу повеќе инфо или симболика, не е случајно јазик бр.1 во светот. :)

А за досадно... можеби си жртва на капиталистичкиот светоглед кој кај поединецот бара константни дразби на чулата за вид, слух, мирис, вкус, по можност различни од претходните со цел да се продадат нови ствари на истиот, секако дразбите доаѓаат од надворешен извор :p:zelen
Не. :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Неверникот верува во Бога повеќе него ли што мисли,а верникот помалку отолку што пакажува. Потполен атеист стои на последната скала од целосната вера. Тој што го одрекува Господ е исто како некој да го порекнува сонцето.Нема смисол но тоа и понатаму сјае.
И што излезе твоево, каша попара. Да не знам од кај да почнам да те прашувам за објаснувања. Ај од почеток.

Неверникот верува во Бога повеќе него ли што мисли
Откако ја решивме мистеријата дека не постојат неверници, зошто ги нарекуваш така?

Потполен атеист стои на последната скала од целосната вера.
:eek:
Значи атеист е уствари верник на највисоко ниво? Како ли е изведен овој заклучок?

Тој што го одрекува Господ е исто како некој да го порекнува сонцето.Нема смисол но тоа и понатаму сјае.
:eek::eek::eek::eek:
Сериозно некој пишал вакво нешто? Сериозно?

Сеа ќе пишам у „Денес сфатив“

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Outrider

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
И што излезе твоево, каша попара. Да не знам од кај да почнам да те прашувам за објаснувања. Ај од почеток.

Откако ја решивме мистеријата дека не постојат неверници, зошто ги нарекуваш така?

:eek:
Значи атеист е уствари верник на највисоко ниво? Како ли е изведен овој заклучок?

:eek::eek::eek::eek:
Сериозно некој пишал вакво нешто? Сериозно?

Сеа ќе пишам у „Денес сфатив“
неверникот неверува во бога,но кога ќе остане сам во ноќта почнува да се сомнева.Атеисто не стои на првата се мисли на најгорната скала.