Чет муабети (ти реков-ми рече)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
А на што да му се воодушевуваме на Скопје?! Има забаталени села во Северна Рајна-Вестфалија и Нотингемшир кои се подобар избор на одушевување :zelen
Ако е така лесно можеме и Ресен да го засакаме...:kafe

Да употребам сомнителна аналогија, ако РМ(или Ск/Бт/Ох/Пп) ја споредиме со жена тоа би било офуцана, предвреме остарена 23 годишна тотална пачавра-orospija-преварант која се облекува по најнова кинеска мода и живее од позајмени пари, доларчиња од родбину из америке, кога си со неа треба двете очи-шеснаесет да ги отвориш пошто ќе те покраде, продава од дома се` за еден фикс, сите ја избегнуваат поради можноста за зараза и дури и вошките на срамните влакна сакаат да емигрираат.

п.с. и се замислува дека е јака љепотица, само избегава да се погледне во огледало.
Е сеа ти...
Не е баш до толку ама има дел од карактерот на таа пачавра. Да бидеме реални, големиот дел на тој карактер се базира на квази-западњачкиот терк на консумеризам ама поткрепен со балканскиот цигански менталитет - ако може пофушерско и поевтино да се пројде а притоа да се вложи секаков напор за да се ловат работите на ситно, тогаш нека биде на најфушерскиот можен начин. Во превод - скупља дара него масло за крајно небитни работи наместо да се инвестира повеќе за нешто што би вратило капитал.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Lord of the rings: The return of the King
Пукнав од досада. Предвидливи случки, лошо светло и лоши бои, досадни разговори до немајкаде. Глумата ништо посебно. Преценет филм до немајкаде.

Е поради ова, човек не смее да ти верува на твојот вкус. :D
Језда, од сите 3 дела, овој е најслаб.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е поради ова, човек не смее да ти верува на твојот вкус. :D
Језда, од сите 3 дела, овој е најслаб.
Цела трилогија ми е тапа, ама овој е ултра-досаден, највеќе затоа што премногу бавно се одвиваат сите настани. Мора да се прикажат 5 минутно гушкање и движењата на рацете во забавена снимка, кога се водат битките од секој агол мора да се покажат и сл. Единствено што ми се допаѓа е музиката.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Цела трилогија ми е тапа, ама овој е ултра-досаден, највеќе затоа што премногу бавно се одвиваат сите настани. Мора да се прикажат 5 минутно гушкање и движењата на рацете во забавена снимка, кога се водат битките од секој агол мора да се покажат и сл. Единствено што ми се допаѓа е музиката.
Си ги читал неговите книги?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Си ги читал неговите книги?
Пред 3 години кога колега еден ги купи, почнав првиот дел и ми здосадија. Не е ова мој тип на приказна. Не го спорам квалитетот на Толкин ама мене не ме фасцинира.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Пред 3 години кога колега еден ги купи, почнав првиот дел и ми здосадија. Не е ова мој тип на приказна. Не го спорам квалитетот на Толкин ама мене не ме фасцинира.
Тогаш се разбираме.
Поентата ми е, во филм од 3 и кусур часа апсолутно невозможно е да доловиш се` оноа што го пишал и сакал да го пише авторот.

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Да не забегувам(е) таму...
Then again... ако некој не знае да отвори тема со повеќе од една реченица, како би придонел за понатамошни дискусии? Со постови од два збора?
th_template-philosoraptor.jpg

Јасно, не се сите исти и тие ствари, just saying...
Не може човек да си искаже свое мислење без да го цитираш. Тиранија. :nah
:zelen
But then again, како ќе останат и научат ако од старт не се почувствуваат добредојдени?
Далечна 2007ма, едно од моите први одења на форум, отворив „тема“ баш со една реченица за тогашната Евровизија. Ги кркав и казнените и префрлањата на староседелците (траума.jpg, затоа сум asshole сега), но така полека увидов како се создава тема, како се дискутира, како луѓе на една тема се дружат, а на друга истите се со ножеви на врат...едноставно како фунцкионира една таква заедница.
Сега пишувам километарски постови и солам памет. :D

Не те научиле ова во Ресен, ама легендата вели дека ако постот ти има повеќе од 140 карактери, тапа фаца си. Што пократко, тоа позбунувачки, thus авангардно делуваш.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да не забегувам(е) таму...

Не може човек да си искаже свое мислење без да го цитираш. Тиранија. :nah
But then again, како ќе останат и научат ако од старт не се почувствуваат добредојдени?
Далечна 2007ма, едно од моите први одења на форум, отворив „тема“ баш со една реченица за тогашната Евровизија. Ги кркав и казнените и префрлањата на староседелците (траума.jpg, затоа сум asshole сега), но така полека увидов како се создава тема, како се дискутира, како луѓе на една тема се дружат, а на друга истите се со ножеви на врат...едноставно како фунцкионира една таква заедница.
Сега пишувам километарски постови и солам памет. :D

Не те научиле ова во Ресен, ама легендата вели дека ако постот ти има повеќе од 140 карактери, тапа фаца си. Што пократко, тоа позбунувачки, thus авангардно делуваш.

Во право си околу тоа, не треба да се претерува со реакциите или да се забега со сарказам, во тој смисол се согласувам дека би делувало демотивирачки за понатамошни дискусии, иако рака на срце, јас никогаш не претерувам :zelen (можеби понекогаш, де)
Исто се согласувам дека не треба да се делат казнени и опомени веднаш на прв пост и тие работи се непотребни.
Само и новите членови треба малку да поднапишат по нешто, барем 3-4 реченици вовед...

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider ќе не удостоиш со одговор или ти си тој што нема поим за што се прави муабет?
(facepalm)
I`m even right in real time. Pavlov strikes again.

Интересна ми е дискусијата, па би сакала да те замолам да ни објасниш на сите што е всушност анархија?
Frojda, пред 20 минути

http://forum.crnobelo.com/threads/Животна-филозофија.5247/page-5#post-290316
Outrider,пред една минута