Чет муабети (ти реков-ми рече)

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
She puts her hands on either side of my face,and the room falls away.
I have never gotten so lost in a kiss before.And dann the space between us explodes.My heart keeps missing
beats and my hends cannot brings her close enougth to me.I taste her
and realize that I have been starving.
I have loved before,but it didn't feel like this.I have kissed before,but it didn't burnt me alive.
Maybe it lasts a minute,maybe it's an hour.All I know is that kiss and how soft her skin is when it brushes
against mine and that even if I did not know it until now,I have been waiting for this person,all my life.

Jodi Picoult
Sing you home
? чуден некој англиски :unsure

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
^ Луѓето не еволуирале од мајмуни, тоа ми е единственото објаснување.
Кога некој човек доброволно се пријавува да отиде во војна и да убива (не зборувам за бранење од напад), не можам никако поинаку да си објаснам освен дека има интелегенција доволно за да си ги дигне панталоните после одење во WC. Затоа што ниту еден политичар нема да отиде во војна, о тие големите лидери кои ја користат глупавоста на луѓето за да си ги наполнат сметките. Тие што се крстат во помош од страна (Украинците) не сфаќаат дека душата си ја продаваат на хиени кои од таа "помош" само гледаат како да профитираат.
Затоа што никој не сфаќа дека плус хектари на површина не е право пропорционално на плус пари во новчаник. Затоа што имаат толку мозок да поверуваат во новинарска пропаганда, да плачат за тројцата загинати во Бостонските напади, а к*р да не ги боли за милионите луѓе кои загинаа во Ирак, Египет, Сирија, Либија...
А тоа дека некој религијата (нешто кое треба да биде знак на добрина, мирољубие и хармонија) го користи како повод за пролевање на крв е нешто што ќе умрам, ама нема да го разберам. Оти пак ќе повторам, толку му е интелегенцијата, толку сфатиле what religion is all about.
Карлин убаво вели кога зборува како на светов не му се потребни луѓе за рационално и критичко размислување. Обама сака гласачи, луѓе доволно глупави за да работат со машини и да го гласаат него, како би им ги земал парите од даноците и би ги инвестирал во војна се со цел да си стави на контото повеќе пари.
Истепа милиони луѓе, опустоши милиони други, ама God bless America!

Имаше една изјава од некого, во смисол дека најсигурен начин да престанат војните би бил оние кои ги објавуваат да застанат во првите борбени редови.

Лицата кои се перцепираат себеси како Украинци (who knows why) сметаат дека ја бранат својата си татковина од агресија и сепаратизам.
Лицата кои се перцепираат себеси како Руси (who knows why) сметаат дека ги бранат своите истонационални припадници бидејќи се сметаат за угнетени, а освен тоа и ја промовираат силата на мајчица россија. And suddenly... некој морон/алкос од Говногорск или Лајноград нашол reason to exist.

Не знам можеби сум се родил дефицитарен во некои гени па не сфаќам. Шо има во тоа некој да се перцепира како русин, украинец, тунижанин или кинез? Која е привлечноста? Разбирам некој да се перцепира како фламинго, був или гепард... ама русин... weird.

Исто важи и за рајата по Либија, Сирија, Ирак и остали касапници, само што таму религијата е појак играч отколку во Украина.

Едно од најкобните верувања во историјата на човештвото, заслуга на религијата - е верувањето во задгробен живот. На тој начин верникот има алиби да го проживее овоземниот живот во тешки срања и мизерии, бидејќи едноставно нели....ќе има втора шанса на небото.
ге лажат, го крадат, им силуваат деца, им копаат око, умираат млад по фронтови.....нема мака, на небото има да наплати за се`...
ужасно едноставно ама генијално, кој и да го измислил...

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
А зарем вреди...
Зарем вреди да се соголам пред тебе,
да ја извадам душата на кантар
да ја измерам и да ти ја продадам?
Не....
Ќе ти ја оставам онака бакшиш
па со неа да уништиш
уште многу многу животи.
Затоа што вредиш... вредиш многу повеќе.
Никако не можам да ја спојам првата строфа со втората?
Посебно втората строфа?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Во ред ама ќе и ја оставиш бакшиш за да уништи животи,зашто вреди многу повеќе...некако логика ми нема?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Во ред ама ќе и ја оставиш бакшиш за да уништи животи,зашто вреди многу повеќе...некако логика ми нема?
Неколкуте нови раѓања после неколкуте „убиства“ поради невозвратената љубов. Тоа се тие неколку животи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Каква и да е ова е наша држава, и каков и да е ова е наш град. Скопје. Мој град.
И се додека ние не го сакаме зошто да очекуваме другите да го сакаат?
И зошто да очекуваме некој друг да му се воодушевува ако ние не му се воодушевуваме.
Може и немаше да е накитен како елка со споменицине ако му се воодушевувавме и претходно, онаков каков што беше.
Туку не. И тогаш не чинеш и сега не чини.

Добро ве најдов црнобели. Топли прегратки до вас :*
Што има ново? :D

А на што да му се воодушевуваме на Скопје?! Има забаталени села во Северна Рајна-Вестфалија и Нотингемшир кои се подобар избор на одушевување :zelen
Ако е така лесно можеме и Ресен да го засакаме...:kafe

Да употребам сомнителна аналогија, ако РМ(или Ск/Бт/Ох/Пп) ја споредиме со жена тоа би било офуцана, предвреме остарена 23 годишна тотална пачавра-orospija-преварант која се облекува по најнова кинеска мода и живее од позајмени пари, доларчиња од родбину из америке, кога си со неа треба двете очи-шеснаесет да ги отвориш пошто ќе те покраде, продава од дома се` за еден фикс, сите ја избегнуваат поради можноста за зараза и дури и вошките на срамните влакна сакаат да емигрираат.

п.с. и се замислува дека е јака љепотица, само избегава да се погледне во огледало.

Последна промена: