Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Диклофенак исто ко да нема дејство (пробав и гел). Трамадол треба да идам по лекари и да се молам за рецепти плус одбегавам опијати. Кетопрофен едно време барав, трипати ми кажаа дека немаат и се откажав.

Диклофенак не делува ако не е во прашање реуматска мака, зависи каков проблем имаш (последици од повреда, реуматизам, автоимуна ситуација)... трамадол секако повеќе би помогнал него останатите наведени за болката... само сепак треба да се знае изворот на проблемот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Диклофенак не делува ако не е во прашање реуматска мака, зависи каков проблем имаш (последици од повреда, реуматизам, автоимуна ситуација)... трамадол секако повеќе би помогнал него останатите наведени за болката... само сепак треба да се знае изворот на проблемот.
трамадол - опијат. Не ги сакам опијатите. Ако ептен немам излез тогаш би побарал рецепт.

За диклофенакот се сложувам, а кетопрофенот го има во секоја аптека и како кетонал и како кетопрофен, јас редовно го купувам и користам...

Ја побарав кетопрофен, ми кажаа немале. Можда пошто при крај на месец барав.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Се прашувам....што прави тој?
И уште како успеав да ја закачам колата на висок тротоар?
Само еднаш требаше да погледам дали имам место да поминам и да се вратам во рикверц..
Не!
Лена има ДОБРО РАЗВИЕНО ЧУВСТВО,за растојание.
Гррррр..

Ја коа ти викам дека источњаците те лажат : ) Буда рече Лена да ја закачи колата.