Некои викаат спротивности се привлекуваат, други - обратно, сличности.Порано бев многу против тоа, ама во последно време незнам што да мислам.... заљубена сум во дечко што е во врска, го сакам веќе 2 години, имам чувство дека и он чувствува нешто за мене ама сеуште е со девојка му.... он е мирен и повлечен тип а јас сум нешто сосема спротивно и мисли дека неможе од мене да добие сигурност, дека би го изневерувала и така натаму. а девојка му наводно му била сигурна зошто била мирна и немало потреба да се потресува околу неа, да ја контролира итн.....
Нема пишано правило околу ова. Но околу другото сеа...
Тој има врска, претпоставувам сериозна минимум 2 години, затоа што самата ти кажуваш дека го сакаш толку време.
Едно да разграничиме тука... Сакањето е една работа, пробувањето да ја уништиш неговата среќа е друго. Викаш дека има некои чувства, но поради состојбава со сегашнава го нема сторено тоа. Од машка гледана точка сеа ќе ти кажам нешто а тоа е: тој да имал некои појаки чувства кон тебе, или би ја завршил претходната врска или би отишол во илегала - кај тебе. Машкитее се едноставни кога се работи за ствари кои ги сакаат. They just do it.
Пошто работиве не одат на сјајно (нормално најбитно е ти самата да знаеш веќе дали е баш така), оди процесот на опција на преболување. Тука имаш мал милион начини, но пошто не сме запознаени за релацијата помеѓу вас 3цата (и девојката нормално), тука запирам.