Ако можеш постни скрин од power plan-от кај шо ти реков да провериш?
Сега го направив прееска не сум ги зачувала и затоа не сакало Сега функционира, фалаа многу.
Ако можеш постни скрин од power plan-от кај шо ти реков да провериш?
Деновиве почна да ме зеза рутерот со тоа што јачината на сигналот драстично му се намали. Рецимо лаптопот во собата порано фаќаше мрежа, но сега едвај се мачи во ходникот, а во соба не фаќа ич. Во дневата (каде што е рутерот) секако дека има домет така да не е целосно зезнат рутерот. Прашањето ми е како можам да му ја зголемам моќноста на добацување на сигнал прво софтверски па после и хардверски. Инаку користам cisco рутер G-Home.
Влеваш во сетинзите на рутерот .. имаш за херцажа .. ќе си ја подесиш.
Крај краева .. пробај да ја извадиш антената ( ако има рутерот ). Ако е ист сигналот без антена, значи се сјебала антената.
Последно: Ресетирај го рутерот, се надевам дека знаеш како.
Ова првово кај да го најдам? Попиздев начисто така да не резонирам здраворазумно и не можев да го најдам.
Иначе рутерот нема антена, така да ме плаши сеа ова второво што ми го кажа дека рикнала интерната антена.
Saladin
Пробај во браузер (било кој) оди на 192.168.1.1 мислам дека дифолтни се User:admin, Pass:admin.
Провери ги сетинзите, може да има уште некој во близина на истиот канал и да има мешање на сигнал. Ако не мавни му factory reset (позади на рутерот има едно мало дупче, стави чепкалка или сл. и држи околу 10 сек.). Ако не бива и после тоа, пиши пак.
Lad .. проба со друг лаптоп/мобилен да видиш дали е ист сигналот и кај нив ?