Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Какфо рамо и груду сам напраија не ми се веруе овија днови еј..
И тој не иду у никакфу теретану, домаќи воркаут си прау (искрено иам поголеми резултати од другари што идеф у теретану )
Не е дека нејќу да иду, ама еднставно мноо ми е далеко место куде што идеф мои другари, не живу више у мое старо маало

Него Trajche кажи ми ти около креатин, штетан е не е ? Другари мои сакаф да зимаф, прашуеф ме и мене , сакам да пробам малце да виду што ефект има

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Какфо рамо и груду сам напраија не ми се веруе овија днови еј..
И тој не иду у никакфу теретану, домаќи воркаут си прау (искрено иам поголеми резултати од другари што идеф у теретану )
Не е дека нејќу да иду, ама еднставно мноо ми е далеко место куде што идеф мои другари, не живу више у мое старо маало

Него Trajche кажи ми ти около креатин, штетан е не е ? Другари мои сакаф да зимаф, прашуеф ме и мене , сакам да пробам малце да виду што ефект има

Бравос, кај тебе може има подобра генетика подобра исхрана за разлика кај нив затоа имаш и подобри резултати, само напред (y)
Друга работа, за креатинот зависи што очекуваат, креатин ти е додаток во исхрана и неможе да е штетен ако се приджуваш кон дозите, освен ако се злоупотребува, ама и така е сос екоја друга храна или пијалок.
Креатин монохидрат е испитуван и е докажано 100% дека е природно и се користи 30 години наназад...Е сега пак ќе кажам зависи што ти е целта обично го зимат кога сакат да покачат мускулна маса и тоа во зимскиот период, а така е добар за сила и потопара при јаки тренинзи, тебе нема да ти треба, а они ако сакат да зимат треба прво да им е средена исхраната па после :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Иначе да ве известам само онака.
Се заразив со вежбање.
Ми постанува опсесија и телово само ми бара да ги правам вежбите.
Не ли отидам еден ден чувствувам како да ми фали нешто.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Се заразив со вежбање.
Same story here... А после вежбите, како три тона тежина да ми тргнал некој од телото.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Trajche ја дојде да прашам неколко прашања.
Кои масти бесва добри онија заситени или незаситени, мислу дека негде беше прочитаја едни од њима треба да ги избегавамо. Колко одприлике да унасам калорие дневно за да можу да ослабнују ? Исто такој интересира ме дали ако унесују јаглехидрати, а масти ги намалу најмалко што можу, ке можу ли повише масни наслаге да симнују ?
Полка се ближи лето и крај на школску годину, па ја да се спремам полка за спортско лето, прво теорију да научу па после ке пројдемо на физички дел :p. Па ако имаш некое саветче такој добро би ми дошло. Иначе планирам Insanity тренинг програму да гу почну и трењирам кошарку 3 пута недељно по 1 сат и увек кт имам слободно време возу точак и играм баскет сс другари.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
i_wanna_fly i Lena кај вас веќе вежбаето не представува обврска или потешкотија, тоа е веќе дел од вас без кое неможете, тоа веќе е животен стил (y)

Trajche ја дојде да прашам неколко прашања.
Кои масти бесва добри онија заситени или незаситени, мислу дека негде беше прочитаја едни од њима треба да ги избегавамо. Колко одприлике да унасам калорие дневно за да можу да ослабнују ? Исто такој интересира ме дали ако унесују јаглехидрати, а масти ги намалу најмалко што можу, ке можу ли повише масни наслаге да симнују ?
Полка се ближи лето и крај на школску годину, па ја да се спремам полка за спортско лето, прво теорију да научу па после ке пројдемо на физички дел :p. Па ако имаш некое саветче такој добро би ми дошло. Иначе планирам Insanity тренинг програму да гу почну и трењирам кошарку 3 пута недељно по 1 сат и увек кт имам слободно време возу точак и играм баскет сс другари.

За масти омега 3 и омега 6 неопходни преку цела година. За да знаеш колку калории треба да внесеш најпрво треба да знаеш до сега колку си внесувал па почнуваш да намалуваш по 300 неделно и гледаш како оди.
За намалување на масните наслаги треба да внесуваш повеќе протеини, а помалку јагленихидрати, скоро треба да си во дефицит јагленихидрати, но тука се протеини кои ќе се претварат во јагленихидрати за да имаш доволно енергија преку целиот ден.
Пракса и теорија одат заедно вежбај експриментирај пишувај овде ќе помогнеме колку можам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Се заразив со вежбање.
исто истооо:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche