Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Имам една пилатес топка, ми седи така за потпирање нозе : )
Не знам вежби за со неа, т.е има безброј видеа, ама не знам сега кои се најдобрите. Па ако знае некој...
youtube колку сакаш има вежби.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Имам една пилатес топка, ми седи така за потпирање нозе : )
Не знам вежби за со неа, т.е има безброј видеа, ама не знам сега кои се најдобрите. Па ако знае некој...

Ако има најдобри вежби, а кои се тогаш оние лошите? Постојат ли воопшто такви :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ако има најдобри вежби, а кои се тогаш оние лошите? Постојат ли воопшто такви :)
Мислев на некои испробани, се разбира дека нема лоши вежби, само има толку многу видеа со толку многу различни вежби...
Кога се бира Мис се бира најубавата, а тоа не значи дека другите девојки се грди. Исто и со моето прашање, да ти објаснам вака нашироко пошто ме сфати ептен погрешно. : ))

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Мислев на некои испробани, се разбира дека нема лоши вежби, само има толку многу видеа со толку многу различни вежби...

Мене пилатес топката што ја имам дома понекогаш ми служи за вежби за стомачни, а некогаш и за склекови ги кревам нозете на неа, и добра ми е за истегнување насабајле, друго не сум вежбал на неа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Откако почнав да водам здрав живот пред неколку месеци, можам конечно да се пофалам дека ја постигнав својата цел. И конечно 90-60-90! Пресреќна сум. Денеска се премерив. Иако изгубив многу од тежината и многумина мислат дека личам на “чавче“ конечно сум делумно задоволна од тоа како изгледам. Секако, зумбата, аеробикот и сите останати работи многу ми помогнаа. И да, само уште малку дефиниција ми треба за да бидам комплетна. Се надевам дека со овие интензивниве вежби што ги почнав пред месец дена, дека ќе ја постигнам својата нова цел. :)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Кога се бира Мис се бира најубавата, а тоа не значи дека другите девојки се грди. Исто и со моето прашање, да ти објаснам вака нашироко пошто ме сфати ептен погрешно. : ))
има и лоши, ехее ако не те упати некој правилно, и не ги правиш тие што треба многу може да се потфрли..
ама ти си бараш нешто конкретно, а и зависи дали цело тело сакаш да го вежбаш или само одредени делови.
еве едно добро видео со вежби..

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Прашање:
Кога трчам имам болки во колената.
А пред две три недели си купив нови патики за трчање.
Може да е до патиките?
Или загревањето?
Порано не ми беше така.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Прашање:
Кога трчам имам болки во колената.
А пред две три недели си купив нови патики за трчање.
Може да е до патиките?
Или загревањето?
Порано не ми беше така.

Најверојатно трчаш по асвалтен пат? Ако е да батали па смени го со трева.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Најверојатно трчаш по асвалтен пат? Ако е да батали па смени го со трева.
Не шумски,земјен.
А на траката за трчање во фитнес студио не.
Хммм..Кај ќе најдам трева жити се?
Хехехехех:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty