Домашна ракија/комова/шлифка

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
со задоволство
па најави се и ти ако доагаш накај скопјево ке правиме по некоја
Хех лесно за тоа , само ке планирам , ко ке има нешто за салатичка .. да не оди така чкето :p

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Брат ја прееска си рокна т'мнка ракиичку, ептен оној фузбал иде недеља и сфи другари сс мезе спаковани : )
иам туј негде по теме слику куде рокам ракију као кратко еспресо, брат влече тј заебан укус на ракику да си рокнеш нешто киселко
брееееј тема ама е за прање љиге : )

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Брат ја прееска си рокна т'мнка ракиичку, ептен оној фузбал иде недеља и сфи другари сс мезе спаковани : )
иам туј негде по теме слику куде рокам ракију као кратко еспресо, брат влече тј заебан укус на ракику да си рокнеш нешто киселко
брееееј тема ама е за прање љиге : )
Еее брат ние денеска рокнавме 1,5 литри ракија ... пошто недела е , не се работи . мора да се напрај адеттот хаха

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
5 страни за два дена...Солидно :D Битно ја разрешивте ли дилемата за ракијата и нејзиниот квалитет? :D Ви се чудам како пиете по пола или литро ракија, јас неможам да ја душнам, а ако се напијам може и да не ме соберат :)) Ракија само за мачкање служи во мојот дом, кога си болен :))

Ми текна еден Виц успат...
Вика внучко јас кога имам грип, се покривам со ќебето и си зимам едно шише ракија и одма снемува...
-Дедо поминува грипот, викаш со ракија, а?
-Не бе внучко, ракијата ја снемува, грипот ќе потрае 1-2 недели :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Кое ви е најомилено мезе за ус ракиичку ?

Мене мешана салата, такозвана сезонска нели : ) а у домашну атмосферу ордеверче сс вратче суво, кашкавалче, сиренце,
може и мајонез салата сс кифличке.
И обожаам да гу пију сс обичну воду, сс киселу никако(уопште више не пију киселу) а без воду сам рокаја ракију само на журке
Дада, незнам дали сте знале или не али на псајтрансери најомилено пиење ги е ракија, нема андерграунд журка без ракију
Има и трака која се вика бш такој ракија, артист е наш, Македонац, Атруим од Скопје : )

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo