Последен гледан филм со рецензија

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Yes Man (2008)

MV5BNjYyOTkyMzg2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwODAxNjk3MQ@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Добаро филмче за тепање на време, додека чекав АО да почне, го симнав овој филм и не ме разочара. Секако, најпрво добра актерска екипа, Карл (Џим Кери) како главна улога, се одбива, не му се оди никаде, гледе филмови и се ги одбива пријателите. Добар пријател на Карл го среќава пред неговот работно место и му дава совет каде да оди, бидејки тама и тој си го подобрил животот и го живее како да му е последен. Карл оди и се променува многу, али ова со променувањето има доста интересни, смешни сцени, на крај ке биде романтично, ај да не зборам, кој има слободно време може да го погледне.
6.5/10

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Животот на ПИ:)
321055_10151926725102565_187954529_n.jpg

Филмот трае некаде два саата и не е потполно детски филм како што имав мислење.Почнува со малото индиче и тоа како он гледа на светот и религиите па се до борбата за опстанок во понатамошниот филм.Го гледав на 3д кино и ефектите се прекрасни иако можеби на моменти очекував малце објектите да излезат надвор од платното ама тоа се случи само еднаш во филмот и траеше ептен кратко.Кој сака да ужива во убави пејсажи во 3д проекција нека го погледне а кој е посентиментален нека се спреми шамивчето зашто има премногу тажни моменти:(
Содржината не ја раскажувам за да имате уживање во филмот.

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не е лош,мене мис е допадна ама на повеќето луѓе некако не
Не ми беше досаден ама на повеќето сцени бев со прекривката преку глава и прашував„Помина?“ за да гледам пак :)
-сериозно

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
220px-Five_hundred_days_of_summer.jpg

Кај го гледав,кај се запустив.Уште вакво филмче ми фалеше сеа кога сум разочарана од љубовта.У филмот се зборува за една девојка која не верува во љубов затоа што нејзините родители се разведиле.И типов ќе направи се за повторно да и ја врати вербата.Но,за жал она ќе се омажи за друг.А тој ќе сретне друга девојка на интервјуто за работа,со која ќе биде тугедр.Смешен е на моменти,воедно и тажен.Ааа ќе заборавев,девојката се вика Самер-лето,а таа што ќе ја запознае Отм-есен нели? :D Оценка-10/10
Најсмешна сцена.
tumblr_l72ylmIKmW1qaedy9o1_400_large.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
220px-Five_hundred_days_of_summer.jpg

Кај го гледав,кај се запустив.Уште вакво филмче ми фалеше сеа кога сум разочарана од љубовта.
У филмот се зборува за една девојка која не верува во љубов затоа што нејзините родители се разведиле.И типов ќе направи се за повторно да и ја врати вербата.Но,за жал она ќе се омажи за друг.А тој ќе сретне друга девојка на интервјуто за работа,со која ќе биде тугедр
.Смешен е на моменти,воедно и тажен.
Ааа ќе заборавев,девојката се вика Самер-лето,а таа што ќе ја запознае Отм-есен нели?
:D Оценка-10/10
Најсмешна сцена.
Ох мораше да ја раскажеш целата прикаска нели?
Барем спојлер да туреше?

Патем сосема различно гледиште од она што јас го имам видено. Не е до тоа колку таа не верува во љубов туку колку тој ја преболува неа. Затоа и се вика 500 days of Summer. И крајот ја покажува пораката на целиот филм.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Ох мораше да ја раскажеш целата прикаска нели?
Барем спојлер да туреше?

Патем сосема различно гледиште од она што јас го имам видено. Не е до тоа колку таа не верува во љубов туку колку тој ја преболува неа. Затоа и се вика 500 days of Summer. И крајот ја покажува пораката на целиот филм.
Тоа си е твое мислење.Па и да не е точно тоа шо го напишав скролај надоле,шо се замараш ;).Видов погоре дека и некои други членови не пишуваат во спојлер али шта чеш нови сме па ајде на нас истури се.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Тоа си е твое мислење.Па и да не е точно тоа шо го напишав скролај надоле,шо се замараш ;).Видов погоре дека и некои други членови не пишуваат во спојлер али шта чеш нови сме па ајде на нас истури се.
Значи по твојава логика на помал отпор - „ако петко станко не се замара да напише рецензија која у старт руши филм, па сеа и јас си давам право да пишувам така“ ќе направи нешто добро? Не.