Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Бидејќи сум "махер" за компјутери, да прашам...
Откако го купив лап топов, 70% од сликите не ми се појавуваат, ми се појавуваат само мали квадратчиња. Пробав да видам дали е така на статичниот компјутер, само на лап топот е.
Не може да е вирус, малку време го имам лап топов, плус уште од ден 1 е вака.

Што може да му е, знае некој?

Ако мислиш на тоа дека место да имаш мали сликички на самите фајлови, немаш ништо, не си ги активирила т.н. thumbnails.
Под претпоставка дека се работи за тој проблем и дека работиш на Windows Vista/7:
1. Отвори Computer;
2. Горе кликни на Organize и Folder and search options;
3. Кликни на View;
4. Види дали ти е штиклирана најпрвата опција, односно always show icons, never thumbnails. Доколку ти е, отштиклирај ја и решен проблем.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Сакам да споделам со вас дека водата има аномалија. Сега додека решавав задачи ми текна на фактот дека за разлика од секоја друга супстанца која има помала густина во течна отколку во цврста состојба водата има поголема густина додека е течна ( најгуста на 4 целзиусови степени) па така мразот (цврстата состојба на водата) е со помала густина од што следи дека е полесен од течната вода и тоа е причина што тој лебди над езерата и океаните во текот на зимата.
Ова е природен феномен со кој се одржува во живот водениот свет и кога температурите надвор се под нулата : ))
Онака да споделам со вас, може на некој ќе му се најде интересно као што ми беше мене кога учев на времето општа хемија : )))
Имајте пријатна вечер : ***
Затоа и мразот е „поширок“ кога би го споредиле со ист волумен на вода.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Затоа и мразот е „поширок“ кога би го споредиле со ист волумен на вода.

Тоа е како резултат на кристалната структура на мразот, широки ќелии баш како што викаш а празни... од таму и тоа дека е лесен : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Ана-Каренина

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Скопје е град на непознати, место во кое човек може да живее со години без да дознае ни како се вика оној кој живее отспротива. Во малите места не е можно да имаш нова фризура или во најлош случај да кивнеш, а за тој настан да не дознае цела заедница. Тоа е место каде настинките се вест, а вестите се позаразни од настинките. Не ти треба локален весник за тоа.

Доволни се неколку сесии во познат кафич - познато место да добиеш доволно информации и слухови за пишување на вистинска енциклопедија. Постојат луѓе кои се агенција за информирање, служба за шпионажа или кабинет за сентиментално советување и тешење.

Јбг, имаат доволно време за тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.