Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Jackal сосема се сложувам во името на дебатата. Но.... има едно мало, но клучно „но“. Дебата од типот „ај сеа членот тој и тој, рекол тогаш и тогаш (пред многу време) така и така, а сега изиграва ова и ова (*бум етикета)“ или пак суптилно вадење на прљав веш за да му гази на нерви на другиот, кој избувнува и почнува да напаѓа (некогаш и безпоштедно повлекува колатерала), не е потребна. Луѓе сме, се менуваме, не треба у костец да се фаќаме и да изрелативизираме се` на субјективна база и да боцкаме само членови во приватни и некогаш можда битни ставови, но сега се само минато. Модераторите треба да ги санкционираат ваквиве препукувања, колку и едната толку и другата страна.
До модераторите, ќе ве замолам да бидете троа построги што се однесува до овој проблем. За другото, не е потребно никаква интервенција. До сите други членови, ќе ве замолам да бидеме сите доследни на темата а не до тоа каква ментална слика пружа самиот член. Јас би ги замолил сите да си ги наштелуваме бројачите на нула, и одново да почнеме со прикажување на сопствениот став по темите, како и дебатата да биде во контекст на истите.
СДП да не знае некој на Фејсбук како да ги поканам сите пријатели наеднаш да стиснат лајк на една страница? знам дека имаше финта ама не ми текнува како беше..
СДП да не знае некој на Фејсбук како да ги поканам сите пријатели наеднаш да стиснат лајк на една страница? знам дека имаше финта ама не ми текнува како беше..
Бидејќи сум "махер" за компјутери, да прашам...
Откако го купив лап топов, 70% од сликите не ми се појавуваат, ми се појавуваат само мали квадратчиња. Пробав да видам дали е така на статичниот компјутер, само на лап топот е.
Не може да е вирус, малку време го имам лап топов, плус уште од ден 1 е вака.
Сакам да споделам со вас дека водата има аномалија. Сега додека решавав задачи ми текна на фактот дека за разлика од секоја друга супстанца која има помала густина во течна отколку во цврста состојба водата има поголема густина додека е течна ( најгуста на 4 целзиусови степени) па така мразот (цврстата состојба на водата) е со помала густина од што следи дека е полесен од течната вода и тоа е причина што тој лебди над езерата и океаните во текот на зимата.
Ова е природен феномен со кој се одржува во живот водениот свет и кога температурите надвор се под нулата : ))
Онака да споделам со вас, може на некој ќе му се најде интересно како што ми беше мене кога учев на времето општа хемија : )))
Имајте пријатна вечер : ***