Атеизам (генерална дискусија)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
не сте ми јасни зошто тој некојси го пишувате со ГОЛЕМИ БУКВИ ?
Демек ќе ве слушне дека трескате зелени за него ?
седи бе :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
не сте ми јасни зошто тој некојси го пишувате со ГОЛЕМИ БУКВИ ?
Демек ќе ве слушне дека трескате зелени за него ?
седи бе :)
Се што човек прави ако не прави ради себе,џабе му е.
Што ако ти со овој пост нагласи дека ова е убавина,демек ке те примети девојкава дека она за тебе е репер за убавина?
Постој бее :)

појма неам .. е ова е убавина :D

5241739_700b.jpg

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Се што човек прави ако не прави ради себе,џабе му е.
Што ако ти со овој пост нагласи дека ова е убавина,демек ке те примети девојкава дека она за тебе е репер за убавина?
Постој бее :)
а ако има човек кој не сака ништо да прави за себе, а го прави за другите ?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
а ако има човек кој не сака ништо да прави за себе, а го прави за другите ?
тоа е вон темата,споредбата беше токму за она што ти искоментира,се надевам ке ја сватиш поентата:)

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Diamond

Полноправен Член
13 октомври 2012
33
23
8
Јас лично сум атеист, не со цел некого да импресионирам или да убедувам некого. Така си мислам, зашто за секое нешто до сега има биолошко-реален одговор. Нема нешто за кое нема логички одговор, па треба да кажеме “Господ го направил така.“. Докажано е дека религијата била измислена за да се манипулира со луѓето. Да бидеме реални.. многу од нас не би ни помислиле дека има нешто натприродно доколку нивните предци не им спомнеле за тоа, сами не би ни текнало за Господ доколку некој не ни дал таква идеја.

• Ми се допаѓа
Реакции: Alley3112 and ThyInfernium

Diamond

Полноправен Член
13 октомври 2012
33
23
8
Diamond
Те молам, кој тоа докажал дека религијата е направена за манипулирање? Дај ми доказ за тоа.
Сите дознале за религијата кога почнала да се користи за манипулирање, а претходно не била до толку “популарна“.

~ Скарлетка ~

Активен Член
25 октомври 2012
348
204
43
35
Скопје
интересна тема за дискусија... Јас колку што видов на темава пишува АТЕИЗАМ (генерална дискусија). Атеизам е турено за тие како мене да си се искажат дека си се атеисти и да си се знаеме кои сме и што сме ;) Генерална е само fancy збор за убитачна зошто никој не може да се докаже дека е во право. Мислааам... можат да докажат атеистите зошто имаат реални докази :showoff ама тие што веруваат никогаш нема да го разберат тоа размислување :eek како и да е, поштовање што се трудите да се докажете ама it's never gonna happen...

• Ми се допаѓа
Реакции: Diamond

Mumin

Нов член
11 ноември 2012
2
3
3
37
да ве прашам вас атеистите дека многу паментни ми се правите што е душа?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena