Љубовни проблеми

Jeremija Krstic

Полноправен Член
8 септември 2012
41
22
8
32
Дома :)
Средиси ја самодовербата. Имаш комплекс на ниска вредност кога си покрај девојка ти, затоа си и љубоморен и во страв дека се некој ќе ти ја лапне.

Ако случајно сум у грешка, тогаш носи боксирача у џеб и олеши го секој гоблин што ќе буља во на девојкати деколтето.

(y)

E тоа страв ми е да не ми ја лапне некој... иначе си реков... ако нешо такво се деси директива го препракам у охрид без упут... не гледам нишо онака... инаце не ми треба боксирач хахха тоа за деца е :p Иначе и кога е во школо она онака ко да немам доверба во нејзе или незнам што се мислам дека нешто ке направи... т.е. цело време мислам дека ке ме изневери а па од друга страна па токму спротивното го мислам... хаххах Изгледа што викаш за во врска со Самодовербата можно да е тоа и најголемата работа... некако како да ја немам... (worried)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Имам мало проблемче што никако да го решам... Никако немозам да престанам да сум љубоморен на девојками т.е. на оние со ја буљаат каде не, а не се облекува да речам провокативно туку онака нормално... и онака незнам зошто ама многу сум љубоморен... Дури често ми се иде онака некој по улица да го фатам и онака да го препратам на одмор во Охрид на костозглобно.. Мислам да го истепам толку убаво:) ... хахха малце звучи смешно но сепак вистинито :p ... Мислам дека ми е потребен психиатар најверојатно... Или дајте некои апчиња или било со на рецепт... Приватно мн скапи се.. :p
Па и не ти баш мало проблемчето, ова е голем проблем. Голем проблем кој нема никаква вска со твојата девојка, туку со твојата самодоверба, затоа мора да поработиш на тоа поле.
...А и мораш да сватиш дека ти не си моќен до толку за да им го контролираш однесувањето на другите луге, неможеш да ги спречиш да ја загледуваат девојка ти.
Што ке се случува во иднина ако продолжиш вака? Ќе ја затвориш девојката дома? Ќе и забраниш да излегува? Ќе ја забулиш?
А кога ќе се ожениш да те прашам? Што тогаш?
Мој совет:
Поработи на самодовербата под итно и промени си ја малку перцепцијата на нештата. Наместо да вивнуваш и да излегуваш од контрола, биди горд што имаш таква женска која ја загледуваат други мажи, колку од нив ти завидуваат што си ти тој кој шета со нејзе.
Ако имаш комплекси пробај да си ги решиш сам, не е фер тоа девојче да пати поради тоа, до душа не е фер ни тие што ја меркаат да одат до костозглобно во Охрид заради тоа.
И да... да напоменам дека со ваквото однесување можеш само да ја одалечиш од себе и да ја изгубиш, а не да ја задржиш.
Ниту една девојка не сонува за дечко кој постојано ќе се сомнева во нејзе, дечко кој е болно љубоморен и нема самодоверба.

• Ми се допаѓа
Реакции: Jeremija Krstic

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ејјјј даааа, баш пред некој ден ми се деси мене ова. Лелеее:(((