Љубовни проблеми

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Се прашувам дали вреди да се губи време и нерви со врска на далечина ? Да љубовта пред се , но што кога девојката е премногу љубоморна ? Буквално сака да ти го следи секој чекор ? Те обвинува за секакви нешта , а ти ни крив ни должен мора се да трпиш нели во тоа име ? Навистина сум во голема дилема не дека сме нешто сериозни ама ако продолжи ова незнам ни дали сакам да сме сериозни.

Нема доверба во тебе. Проблемот е љубомората, а тоа е болест. Разговарај со неа, нека се смири уверија дека нема од што да се плаши ако и понатака продолжи, прекини додека е со време...понатака уште потешко и за двајцата.

Мојот проблем :
Што мислите дали врската на далечина на пр.од различни држави би успеала?

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Мојот проблем :
Според мене таквата врска е тотален промашај. Поготово на толкава далечина. Каква е таа романтична врска кога партнерот не е тука во даден момент ко најмногу ти е потребен, кога сакаш да го видиш, да излезеш на кафе, да го допреш, бакнеш, да водиш љубов? Каква смисла има таа врска? Каква е таа врска? Интернет врска? Таквата врска не е ништо поразлична од на другар ми врската со некоја Шанкти од Индонезија со која се ставил на фејсбук у врска од заебанција и си праќаат срценца и песни.

Кажи ми дали од самиот почеток таква ви е врската или последниов период? И дали привремено сте разделени или не се знае до кога ќе биде вака?

• Ми се допаѓа
Реакции: Natenceto

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мојот проблем :

Зависи колку сте двајцата спремни да жртвувате во името на врската. Истотака зависи колку долго можете да издржите одвоени. Врската и` е потребно близина, далечината ја потпалоува но може да ја изгори целосно и да остави само пепел.

• Ми се допаѓа
Реакции: Natenceto

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сакам да прашам, еве од некое искуство, што е проблемот, што не можам сеуште да се заљубам. Имам 20год., сум имал неколку девојки досега, али во ниедна не сум се заљубил баш. Инаку сум тип шо нејќе приврзаност кон луѓе пошто, фала богу, не им верувам на луѓето едноставно. Сум бил и подолго време со некои, али мислам да се било тоа вајда од навика створена кон неа, а се кога ќе завршело, секад ми било бар малце криво... Има ли некој др со слично искуство, what's the problem? :)
И мене ми е исто, никогаш не сум се заљубила и кога сум била во долга врска сеедно ми било дали и како ке заврши се, ама тоа не го сметам за проблем, напротив

Jeremija Krstic

Полноправен Член
8 септември 2012
41
22
8
32
Дома :)
Имам мало проблемче што никако да го решам... Никако немозам да престанам да сум љубоморен на девојками т.е. на оние со ја буљаат каде не, а не се облекува да речам провокативно туку онака нормално... и онака незнам зошто ама многу сум љубоморен... Дури често ми се иде онака некој по улица да го фатам и онака да го препратам на одмор во Охрид на костозглобно.. Мислам да го истепам толку убаво:) ... хахха малце звучи смешно но сепак вистинито :p ... Мислам дека ми е потребен психиатар најверојатно... Или дајте некои апчиња или било со на рецепт... Приватно мн скапи се.. :p

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Имам мало проблемче што никако да го решам... Никако немозам да престанам да сум љубоморен на девојками т.е. на оние со ја буљаат каде не, а не се облекува да речам провокативно туку онака нормално... и онака незнам зошто ама многу сум љубоморен... Дури често ми се иде онака некој по улица да го фатам и онака да го препратам на одмор во Охрид на костозглобно.. Мислам да го истепам толку убаво:) ... хахха малце звучи смешно но сепак вистинито :p ... Мислам дека ми е потребен психиатар најверојатно... Или дајте некои апчиња или било со на рецепт... Приватно мн скапи се.. :p
А ти не се вртиш по други девојке, кои сигурно имав дечковци? Што ако и они га мислив истото и за тебе? Лечи тија комплекси пријатеље, она ако те сака нема да иде на рент :p

Jeremija Krstic

Полноправен Член
8 септември 2012
41
22
8
32
Дома :)
А ти не се вртиш по други девојке, кои сигурно имав дечковци? Што ако и они га мислив истото и за тебе? Лечи тија комплекси пријатеље, она ако те сака нема да иде на рент :p

Абе земљак ја се врту понекад али тој и не ми е најголем проблем... Мене све сто се случује около све ме прави љубоморан разбираш ли ме... Едноставно како да ти кажу незнам али онакој нејќу никој да гу гледа макар што тешу се с'с тој ај нека плакнив очи људи али ја гу имам... разбираш ли ме.... Иначе она ме сака.... И ја њума... И не иде рент... Проверија сам тој.. :) Само што немогу да се смирим онакој незнам... Нема везе фала ти :)) Иначе и друго ме мучи... хахха пун сам с'с проблеме... хаха Она има едно другарче.. онакој од мали се знаев... Ама њега да га видиш.. право педерче.. онакој незнам не сам сигуран дали е мушко или женско :p.. Е некако она ми вика дека они су онакој најдобри другари... и онакој имав некој посебан однос како да ти кажу како другарке да су а не другаре како 2 женске... и онакој муабет си праив за све и свашта, за секога, и онакој идев си.. она куде њега и обратно.. и тој она иде куде њега и к'д е он сам дома... и онакој прашују гу што праите... седимо... Некако чудно ми е туј.. нејќу да поверују дека имав нешто повише од другари.. ама Најбитно ми е како да ги одделу да не се дружив толко... или па Ич да не се дружив :gjavol ахаххаха

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Абе земљак ја се врту понекад али тој и не ми е најголем проблем... Мене све сто се случује около све ме прави љубоморан разбираш ли ме... Едноставно како да ти кажу незнам али онакој нејќу никој да гу гледа макар што тешу се с'с тој ај нека плакнив очи људи али ја гу имам... разбираш ли ме.... Иначе она ме сака.... И ја њума... И не иде рент... Проверија сам тој.. :) Само што немогу да се смирим онакој незнам... Нема везе фала ти :))
Неам појма брат што да ти кажу... покушај да ги игнорираш набљудувачи... ако па не бива... дудучки е расположен у свак момент да ти помогне :p

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Средиси ја самодовербата. Имаш комплекс на ниска вредност кога си покрај девојка ти, затоа си и љубоморен и во страв дека се некој ќе ти ја лапне.

Ако случајно сум у грешка, тогаш носи боксирача у џеб и олеши го секој гоблин што ќе буља во на девојкати деколтето.

(y)