Јас од државните ич не сум задоволен. Пред 1 месец се повредив, и одам на доктор, кога таму невидена гужва, се расправаат луѓе гледам, докторот да не бил на работа. Човекот прстот си го повредил и не е на работа цела недела. (така е зборот, ми кажа докторката што ја знаев од таму што му било но заборавив, не беше којзнае што, барем можел да дојде на работа и да ги прегледа пациентите)
После тоа отидов во државна, таму не се жалам, добро завршив. Но имало моменти кога ме ваделе од такт и сум сакал да станам и да си отидам и од таму.
А за приватните е друга прича. Таму па и за консултација се наплаќа 1.000-1.500 денари. Али знам дека се подобри од овие државните.
Дали вие имате некое лошо или добро искуство со нашето здравство?
Дали сте задоволни од услугата на лекарите/докторите, болничките соби итн.....
Ако сте незадоволни, зошто?
А најлоши искуства имам, т.е. не јас туку многу близок член на фамилијата, во Гевгелија во нивната ако можам да ја наречам и болница, поради нивното нула искуство и непрофесионализам, го оставија човекот да умре. :
Ако живее некој во таа област, строго ја препорачувам Струмица како боље варијанта од Гевгелија.
После тоа отидов во државна, таму не се жалам, добро завршив. Но имало моменти кога ме ваделе од такт и сум сакал да станам и да си отидам и од таму.
А за приватните е друга прича. Таму па и за консултација се наплаќа 1.000-1.500 денари. Али знам дека се подобри од овие државните.
Дали вие имате некое лошо или добро искуство со нашето здравство?
Дали сте задоволни од услугата на лекарите/докторите, болничките соби итн.....
Ако сте незадоволни, зошто?
А најлоши искуства имам, т.е. не јас туку многу близок член на фамилијата, во Гевгелија во нивната ако можам да ја наречам и болница, поради нивното нула искуство и непрофесионализам, го оставија човекот да умре. :
Ако живее некој во таа област, строго ја препорачувам Струмица како боље варијанта од Гевгелија.