Дали сте задоволни од нашето здравство?

Laila

Полноправен Член
18 јуни 2019
30
25
8
Болници со испукани ѕидови, влага, бубашваби насекаде, руинирани тоалети. Земја во која народот бара помош преку социјални мрежи, а се лекува со собирање донации преку смс пораки. Земја во која стапката на ракот е во енормен пораст заради тоа што не можеме да најдеме решение за загадувањето на воздухот. Болните едвај наоѓаат лекови во аптеките или ги увезуваат од странство, ако имаат услови за тоа. Земја каде што нема доктори заради тоа што никој не го цени и вреднува нивниот труд. И, како да бидам задоволна?