Се знаеше темава дека малце ке ги подигне страстите..иначе интересна тема малце контроверзна зошто има 2 спротиставени страни..1ва Скопјани и 2ра Луѓе од внатрешност..некој коментари ги читав и можам да извлечам следни заклучоци..скопјаниве ги убедуваат луѓево од внатрешност (лв) дека Скопје е пребукирано и да не идат да живеат и градат кариера туку да си останат од таму каде што се и дека у Ск нема прогрес и просперитет и сл..ако мислите дека е исто да работиш и да живееш у Чешиново и Облешево и у Ск слободно може убедувачиве да се пробаат на година дена да живеат и работат у Чешиново и Облешево и да видат дали таму ги има истите услови..2ро интересно е како сите се прикажуваат као стари скопјани а дојдени се у ск 90% 98 или 99 или слични години и преку лето си идат на распуст кај дедо во Македонски Брод, баба во Пробиштип, вујко во Битола и сл и коа ке се вратат го дрват дека Скопје е препуно со провинцијалци..друга поента ми е ако јас сум наумил да си го терам животов у Ск сигурно нема да ме разубедат 3ца тинејџери на форум и да ги прашам за совет дали е добро или е лошо..и последно треба да сфатите дека никој не сака по своја волја да си замине од роден град и да остави се што знае и со кое пораснал, едноставно луѓето си заминуваат затоа што имаат мака..а вие ако се плашите за вашите работни места, дечковци, девојки или сл ке се потрудите повеќе за да не ви ги крадат Луѓево од внатрешноста..Скопје е главен град и колку е од Скопјаните толку е и од другите..се градел со пари од цела држава и уште е така..позз