Скопски Солидарец
јас ги сакам Скопјаништата што би рекол ти,мислам некои од нив а рестот што останува во најлош случај сум рамнодушна спрема нив од повеке причини,истото важи за сите луге низ светот,ако ме разбираш што сакам да кажам.
Барем овие три да се прочитаат па да видиме што сме разбрале и да продолжиме со муабет.
А сакам да те прашам,ако не разбериме онака како што си разбрал ти,тоа ке значи дека ништо не сме разбрале?
Ти како пласирач на темава сам ја правиш поделбата,ете во ред,изнесуваш факти демек за темава а ги знаеш и гледаш демек проблемите на двете страни.
демек ти сите што си го напишале ставот си им го разбрал а тебе никој неможе да те разбере.
На темава е неминовно да се спомнат и политичари,и тоа ми е јасно.
Споредувате паркинзи и упропастено зеленило како причина предизвикана како резултат на лугето од страна дојдени да живеат таму.Наместо да плукате по мојот избор зошто сум го избрала економскиот факултет во Скопје а не во Прилеп,дај плукнете еднашка по оние што ги поседуваат вилите низ црниче,пржино и се нагоре на почистиот воздух,и тие не се Скопјани а богами не се ни од Казндол.