Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Бреееее биднасте интересни као Амди Бајрам : )
ваква дискусија нема ни на собраниски канал алооооо
туј негде прочита дека не треа да има проект Скопје 2014, него проект подеднакф за сфи градови
ете тој е право решење,само тој! : )

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
и такој има миљон офтопици туја дваес метра нагоре у муабети
затој ке кажу имајте убаф дн
и не е битно од куде сте и куде жиите битно навивајте сфи за Вардара после у осам
колко ни е мала држава још па да се делимо на овија или онија, а веќ иамо термити у државу кои не ебеф у здраф мозак и праиф да се осеќамо несигурни у сфоју државу, заедно смо појаки !!!
поздраф од Куманоо, поздраф до Вардар и Комити, поздраф до лозари, дошљаци сељаци бабе и дедофци, поздраф до мали и најмали, до тија фраери и тија што се мачкаф сс уље по цел дн за парче леб
поздраф момче.....излези на тераса!!!

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Темава е повторно отворена.
Неколку препораки пред повторно да се залетате со идни офтопици, за кои ќе добиете опомена со многу казнени поени! Нема да толерирам зашто утрово очи ми истекоа читајќи навреди, омаловажувања, офтопици и непотребно вадење на прљав долен веш пред широк аудиториум. Тоа најмногу го мразам и веднаш го санкционирам.

melpomena и 4FUN Ваши приватни пораки, се ПРИВАТНИ пораки. Што бараат на темава ме чуди?!
Скопски Солидарец иkarina Држење на лекции за граматички грешки, правопис или омаловажување на интелигенција и народ од мали места со различни "епитети", каква врска имаат со темава?
Trouble ПРЕСТАНИ СО ОФТОПИК!!!

За останатите членови - должни сте да пријавувате навредливи и офтопик мислења. Се жалите на модератори, а ве мрзи да кликнете на копче - Пријави. Модераторите не се Господ. Не се сеприсутни, туку имаат обврски, личен живот за разлика од форум кој е место за пријатни и издржани дискусии.

Ако сакате да коментирате со аргументирани факти служете се со гугл. Барајте статистики за миграции: град - село, град помал град, стручни мислења околу тоа и анализирајте. Пробајте да најдете можно решение за проблемот. Ако и понатаму се лупате во гради дека вие сте оној прав Скопјанец, најдете извод од матична книга на родените и приложете да видиме дали Вашите баби и дедовци се.
Не се повикувајте со придавки - глупав, неинтелигентен, толку ти сече, дошљаци, накурчени и така натаму и така наваму. Не сте живина, ами луѓе со став (иако се сумњам откако исчитав страници со непотребни коментари).
Коментирајте став, НЕ ЧОВЕК! Допуштено е да речете твојот став е глуп, не држи вода.
Не е дозволено да речете глуп си, не ти фаќа црпка!
Зошто?
Бидејќи на оваа тема нечиј став може да е погрешен, но останати ставови од истиот член на други теми може да се идеални!

Во врска со темава. Единствен аргумент на луѓето од ПОМАЛИТЕ ГРАДОВИ НА Р. МАКЕДОНИЈА е следниов - Ние немаме работа, немаме просперитет во нашите градови.
Моето лично искуство кажува нешто друго.
Од поблизок круг на роднини имам две братучетки кои се од помало место, студираа во Скопје и просперираа со плати за кои тука јас можам да сонувам. Двете беа на Медицински факултет - Едната беше на фармација, во свое родно место отвори две аптеки, а другата стана главен анестезиолог во нејзиното родно место.

Друга работа. Дали знаете дека Скопјани треба да упишуваат факултет во други градови зошто нивните тука се исполнети до максимум? Фер е тоа? Или пред извесен период не постоеше катедра за лаборанти, освен во Штип и Битола? Па мораа да се живеат и студираат таму.

Не е се розево или едносмерно!

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Луѓево од другите градови мислат дека ако сме од Скопје, сите имаме работа, по 5 стана, 3 викендици, 2 коли, па и тие доаѓаат да се здобијат со таа фикција. Луѓе освестете се, СКОПЈЕ Е ПРЕБУКИРАНО! Сакале сфатете, сакале не, но реалноста е таа.
Не е вредно да се доаѓа овде затоа што од година во година ресурсите стануваат се помали (ресурси во смисла на работни места, станови, места на факултет и сл.).
Не знам што е поентата да се доаѓа во градов, али знам дека коа луѓе од страна кажуваат дека дошле во Скопје, макар и на посета, тоа го кажуваат како да доживеале оргазам.
Не разбирам што ви е толку мерак да живеете овде, само знајте дека ако се продолжи вака, и Скопје ќе стане како Злетово, Конопница, Цапари, Чешиново-Облешево, па колку вие и да се смеете на напишаново и да се буните дека вас никој не ве сака овде.

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Абееее што ви е луѓе?! Јас не ни сум коментирала нешто несоодветно на темава, нит сум нарекувала некого "нескопјанец" или "провинцијалец" или било како. И во некој случај баш на темава не сум поправала граматички грешки или шо ти ја знам таму, на к***в ми Ленче ебате... Глупости!!! Уствари ко што глеам само едно мислење имам шо ја имам melpomena цитирано и после знам дека имам уште некое кај шо се докажуваме една со друга ама не се навредуваме или било што... глупости! Е вака праите да си идат членовите сами од Форумов, со вакви бришења на постови и опоменувања што немаат врска! Ајт поздрав ќе се видиме у некоја си наредна прилика на друго место и у друго време ;) И ќе ве замолам во иднина ( Реми и сите останати модератори) да не ме спомнувате, тагувате или ватевр во вакви постови кај што си немам врска со тоа што сте ме спомнале, фала многу... Не за друго него ќе ми стигаат Известивања само безвезе а нема да има веќе кој да ги гледа, жал ми паѓа :place