Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Ако си бевме само старите Скопјани немаше да има зашто урбаната мафија да гради згради...
Луѓетот се доселуваат имаат потреба од живеалишта,видоа пари во тоа и ќе градат,нормално.

Па ако гледаме така, тогаш пред да почнат да се доселуваат луѓе од други градови во Скопје почнаа да се доселуваат луѓе од околните скопски села кои што продаваа добиток и ниви за да купат стан во центар или околу центар.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Па ако гледаме така, тогаш пред да почнат да се доселуваат луѓе од други градови во Скопје почнаа да се доселуваат луѓе од околните скопски села кои што продаваа добиток и ниви за да купат стан во центар или околу центар.

девојчето не кажа новодојденци од скопски села или други градови ... многу убаво си кажа - страоседелци и дошлаци

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
девојчето не кажа новодојденци од скопски села или други градови ... многу убаво си кажа - страоседелци и дошлаци
Па човекот убаво ти кажува дека освен тие има луге и од околните села,тој го разбра девојчето ама ти не го разбра него :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Добро модератор овде има ли? Или едни членови можат да вреѓаат колку сакаат, а други што и да пишат ќе им лупнат казна. Дајте затворете ја темава и избришете тоа директните навреди.

И мило ми е што ја читам темава само поради тоа што се осигурав во своите проценки за одредени членови. Затворете си го Скопје и затворете се таму и не мрдајте од Скопје оти може после да не ве препознаат па и вас да не ве пуштат назад. Ајт чао од мене на темава.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
ова со затворањето малце ми е нелогички ... ама ај, секој си има свој идеи и замисли ! |-(

јас би попрво да ги зголемам сите давачки на дошљациве (cash) - па на кого му одговара нека остане и нека продолжи да живее тука , а за новодојденците да биде многу поскапа квадратурата на секоја куќа/стан и секоја работа да им биде 30% помалце платена - па кој мисли дека треба да си бега од свото родно место - нека земе лист и пенкало , нека удри есапот, па нека размисли дали ке продава ниви за да дојде во Скопје ! (wasntme)

Мислев дека на човековата глупост и нема крај, ама еве, врвот штотуку го достигна смешниот ник, поштовани публикуме.

Како прва и многу битна информација е фактот дека Скопје по промет со недвижности за изнајмување е втор град во Европа.
Алооооо!!!
Втори во Европа со клепање пари од рентање шупи, со мебел од свекрва и, со гоблени и јамболии оставени во аманет од баба Параскева...а киријаа рамна на целомесечен престој во Александар Палас.
Ма немој :x
Алчен и проклет народ сме, оние приказнине за патриотизам и гостопримство се ветар и магла. Ама нема да навлегувам во таа тема сега...

За продажба да не правам муабет...
Стан во кој реална инвестиција на инвеститорот е околу 400 евра/м2 (плус минус) го продава за 1.450 е/м2.
Па во Менхетен не се толку скапи становите.
Епа курнази едни, поради тие цени трпите и вие Скопјаните нАли, не само новодојденците како што ги нарекува дечкото со мањак на основни информации, мистер фор фан.

Да скратам...тоа што некој дошол да си работи чесно, да си вади основна егзистенција не е толку негов личен проблем колку што е проблем на државата, на општеството.
Мене колку ми е смешно, кога високоепитетните Скопјани по цели денови ги топорат комплексите за нечие внимание у прв план со тоа што единствена преокупација им е да бидат видени во шема кафиЌите, да бидат налакирани, со штикли,, да видат како пијат пијачка со локалните мангупи и тако даље и они пеер не работат бе за 200 Евра...пфффф
Е кога ќе дојде некој што навистина има потреба од таа плата, која да не се лажеме е просечна во Македонија, одма им го јаде лебот, одма иде да се омажи во Скопје...епа убила вас ваша контрадикторност.

Смешно е бе, на моменти и трагично е...
А тебе мистер Фор Фан муабетов ти е баш фор фан.
Ајт сеа

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Мислев дека на човековата глупост и нема крај, ама еве, врвот штотуку го достигна смешниот ник, поштовани публикуме.

Како прва и многу битна информација е фактот дека Скопје по промет со недвижности за изнајмување е втор град во Европа.
Алооооо!!!
Втори во Европа со клепање пари од рентање шупи, со мебел од свекрва и, со гоблени и јамболии оставени во аманет од баба Параскева...а киријаа рамна на целомесечен престој во Александар Палас.
Ма немој :x
Алчен и проклет народ сме, оние приказнине за патриотизам и гостопримство се ветар и магла. Ама нема да навлегувам во таа тема сега...

За продажба да не правам муабет...
Стан во кој реална инвестиција на инвеститорот е околу 400 евра/м2 (плус минус) го продава за 1.450 е/м2.
Па во Менхетен не се толку скапи становите.
Епа курнази едни, поради тие цени трпите и вие Скопјаните нАли, не само новодојденците како што ги нарекува дечкото со мањак на основни информации, мистер фор фан.

Да скратам...тоа што некој дошол да си работи чесно, да си вади основна егзистенција не е толку негов личен проблем колку што е проблем на државата, на општеството.
Мене колку ми е смешно, кога високоепитетните Скопјани по цели денови ги топорат комплексите за нечие внимание у прв план со тоа што единствена преокупација им е да бидат видени во шема кафиЌите, да бидат налакирани, со штикли,, да видат како пијат пијачка со локалните мангупи и тако даље и они пеер не работат бе за 200 Евра...пфффф
Е кога ќе дојде некој што навистина има потреба од таа плата, која да не се лажеме е просечна во Македонија, одма им го јаде лебот, одма иде да се омажи во Скопје...епа убила вас ваша контрадикторност.

Смешно е бе, на моменти и трагично е...
А тебе мистер Фор Фан муабетов ти е баш фор фан.
Ајт сеа

девојче ...пред се,гледаш што напишав или и ти сакаш само да ме цитираш и да дебатираш бош муабети со мене ? прочитај го ова уште 10 пати во себе па после галами "ова со затворањето малце ми е нелогички ... ама ај, секој си има свој идеи и замисли !"
Е после тоа што го напишав, си дадов мој став во врска со темата ... значи ако сакаш да се врати животот во другите градови, ова е една возможна солуција - а ако сакаш МКД да биде Скопје - слободно доаѓајте од каде и да сте !

не знам зашто не размислувате малце пред да коментирате нешто .... или вака е полесно, ке запалам еден џоинт, ке се изнатрескам глупости, ке стиснам ентер - па утре ке прочитам што сум напишал ? шоу сте бе луѓе

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and TIGERWOMAN31SK

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Дечки темата ми е малограѓанска....

луѓе со отворени мисли и перспективи не би ја погледнале ниту пак би коментирале на оваа тема, туку ќе си ја гледат својата работа....
Нели гледате дека одма дојде до раздор меѓу членовите, а некои се навредени, само затоа што не се СКОПЈАНИ (оти ако се од скопје се свет народ).......па и Скопје е дел од Македонија...затоа сите овде сме македонци а не граѓани и селани..и СКОПЈАНИ,,(поглупа поделба амин)

И крај на крај ШТО МУ Е ГАЈЛЕ НА НЕКОЈ, ЈАС( ИЛИ НЕКОЈ ДРУГ) КАЈ ОДАМ И ШТО ПРАВАМ УСТВАРИ..ДА НЕ САКА НЕКОЈ ДА МИ КУПИ СТАН НЕКАДЕН па после ум да соли...
за тоа мислам дека темата не вреди овде очи да се вадат за џабе...дај нешто попаметно нека се каже а не индивидуални мислења кои напишани овде немаат никаква продуктивност....

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Kitty
Колку да си кажам за себе.
Скопјани за мене не се свет народ,ниту пак се срамам од тоа од каде сум.
Целава реакција а не само од мене,е токму баш заради таквите за некој свети епитети.
И за качувањето на давачките,која е само дебата,односно арчење слободно време и ништо друго,ама пак од друга страна,доста осознавме за одредени ликови,за кои од темите низ играчница и географија не беше се отворила тема за да си ги покажат правите лица.
Ништо не и фали на темата,таа си е таман,малограгански се дискусиите.
Но доколку имаше бар еднаш реакција од модератор,немаше да се стигне до овој степен,кој мене лично не ми смета,не оставив ништо зад себе напишано за да има од што да се срамам.
Решавање на овој проблем така едноставно со една напишана реченица,може само дете од 5 години да помисли.
Некои низ темава изгледа ама баш ич не се свесни што имаат изнапишано па не упатуваат да им ги препрочитуваме текстовите дур тие скокаат како кенгури.Сите ние им ги свативме текстовите погрешно од она што е напишано. :)
Не си ги вадиме очите,си ги вадиме мислите наши кои редно беше да се пласираат некаде.

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93

Ајт сеа
нема високоелитни скопјани веќе одамна,а тие што лечат комплекси се баш од другите градови налакирани со штикли и за една пијачка прават се и целта е да се омажи тука,бистри моми си се они си знаат како треба и што треба да се прави :pusi