Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Како што не работат сите провинцијалци за 300 денари,и се глупави и сељаци и доаѓаат во Скопје само за да се омажат исто така и сите Скопјанки не се продаваат за пари
мене немој да ме цитираш околу тоа,оти милион постови напишав дека сум против делење на тој начин на лугето,и мегу лугето од скопје има секакви и мегу лугето што не се од скопје.
ако неможеш да ги сузбиеш фактите на другите не пробувај да му ги вадиш од контекс мусбетите.Многу е ниско тоа.ама ти ако се осекаш така правејки увеличано,повели уживај :)
а притоа има низ темава како ти ставаш лајкови на постови кои пишуваат само суперлативи за едните а за другите обратно.
страшно лицемерие владее мегу лугево,мене лично не ми смета,ама кога се чудат како некој не сакал да разменува лични податоци за себе,па со кого да размени човек кога не осетил потреба?за со кого да осети потреба?со некој што го познава 5,10 дена? или пак со некого кој не го ни познава и читајки низ темиве гледајки ги постовите да не знае човек што конкретно да помисли :giggle,променливост на секоја минута.

• Ми се допаѓа
Реакции: jasjas and slb_bobo

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Грците на сон им дојде да не викаат Скопје? Абе за се си има причина...

И многу лесно се дефинира кој е Скопјанец а кој не..
Јас скопјанец сум, у скопје живеам.. А татко му и мајкаму дојдени од планина, или пак живее Волково.. мислам... приказни за мали деца. Охрид слободно мојт да се спојт со општина Струга, и некој од Радожда 30км од Охрид да вика Охриѓанец сум...
Е сеа овие другиве што студирет и барет егзистенција, тие новодојдени биле...
А дај му факултети, фирми и работа во матичниот град, па да видиш дали 1 ќе ти дојде да го диши тој воздухот што можеш со очи да видиш од какви честички се состои....
Све то политика.. ама ние овде џабе везиме.. други ќе кажат што и како..

Ајде сега размисли зашто тој воздух е таков...
Па она е тоа што го зборам...
Дека ке поцркаме бе луѓе...Воздухот е ужасно загаден ,дрва немаме се е во згради,...
Јас сега со задволство би се иселила во друг град но каде да одам...Па во Скопје имам и кука и се...
Ако сака некој од било кој друг град да правиме замена...Да ми даде нешто во друг град ја на него во Скопје...
Па никогаш не би се вратила...

Аман Бум те сватив :)
тоа јас што те прашав итекако има врска со темата,за да пробав да ти ги опулам очите дека не така едноставно одат работите.
ама не бива дефинитивно.ако грешам моја нека е грешката,ама не верувам заради тоа што јас многу добро го потенцирав и твоево дека е проблем само што јас за разлика од тебе ја потенцирав и маката на другите
друго што ме прави различна од твоите искази е тоа што јас се базирам на искуство а ти на рекла казала.
јас не правам класификации и селекции на лугето а и тоа ме прави различна низ постовите од тебе.
со прашањата ако ги добиев одговорите само ке пробав да те наведам сама да ги сватиш некои работи,и знам дека ако не тераш инает дека можеш да ги сватиш.проблемот е само во инаетот и неискуството тоа го нагласив уште во првото кога те цитирав,затоа што капацитетот според мене се приметува во позитивна смисла,ама џабе кога овие другиве работи го нарушуваат(само мое размислување).
а се додека некој се води по тој пат и не приметува колку успат навредува лично нему ке му изгледа дека никој не го разбира,без да примети дека лично тој не сака уствари да разбере.
Не е тоа инает...тоа е само гледање на работите од моја перспектива...
И никогаш нема да го сватам ниту да се помирам со тоа..дека дишам ужасно загаден воздух,дека неам нормална планина да прошетам и дека нема место во автобусите да влезеш....

Знаеш мелпомена...ке го сватиш ова само когаке ти дојдеме дома 10 души ке ти се насеелиме и ке си живееме кај тебе..
Ке ти ја земе работата...А ти си се борела за то...
Па океј попметна сум од тебе..
Како ке се чуствуваш...Или едноставно ке станеш и ке си дојдеш од тамо од каде што ние сме ти се населиле?

Извини ама тоа што ти живееш во поубав стан од мојот и имаш поубава работа е некогаш ствар на среќа и некоја генерација позади тебе се трудела за ти да го имаш тоа

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
мене немој да ме цитираш околу тоа,оти милион постови напишав дека сум против делење на тој начин на лугето,и мегу лугето од скопје има секакви и мегу лугето што не се од скопје.
ако неможеш да ги сузбиеш фактите на другите не пробувај да му ги вадиш од контекс мусбетите.Многу е ниско тоа.ама ти ако се осекаш така правејки увеличано,повели уживај :)
а притоа има низ темава како ти ставаш лајкови на постови кои пишуваат само суперлативи за едните а за другите обратно.
страшно лицемерие владее мегу лугево,мене лично не ми смета,ама кога се чудат како некој не сакал да разменува лични податоци за себе,па со кого да размени човек кога не осетил потреба?за со кого да осети потреба?со некој што го познава 5,10 дена? или пак со некого кој не го ни познава и читајки низ темиве гледајки ги постовите да не знае човек што конкретно да помисли :giggle,променливост на секоја минута.
Ти со тој пост го покажа сосема спротивното..Јас не го измислив тој моабет.
Кои факти мелпомена?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ајде сега размисли зашто тој воздух е таков...
Па она е тоа што го зборам...
Дека ке поцркаме бе луѓе...Воздухот е ужасно загаден ,дрва немаме се е во згради,...
Јас сега со задволство би се иселила во друг град но каде да одам...Па во Скопје имам и кука и се...
Ако сака некој од било кој друг град да правиме замена...Да ми даде нешто во друг град ја на него во Скопје...
Па никогаш не би се вратила...

Не е тоа инает...тоа е само гледање на работите од моја перспектива...
И никогаш нема да го сватам ниту да се помирам со тоа..дека дишам ужасно загаден воздух,дека неам нормална планина да прошетам и дека нема место во автобусите да влезеш....

Знаеш мелпомена...ке го сватиш ова само когаке ти дојдеме дома 10 души ке ти се насеелиме и ке си живееме кај тебе..
Ке ти ја земе работата...А ти си се борела за то...
Па океј попметна сум од тебе..
Како ке се чуствуваш...Или едноставно ке станеш и ке си дојдеш од тамо од каде што ние сме ти се населиле?

Извини ама тоа што ти живееш во поубав стан од мојот и имаш поубава работа е некогаш ствар на среќа и некоја генерација позади тебе се трудела за ти да го имаш тоа
аааа не,извини...работам од мои 18 години иако сум имала услови за се и без да работам...секој детал што ми припага мене го заработив почнувајки од обичен работник...пак изнесуваш твои таканаречени факти за работи кои не ги знаеш...во случајов како то не знаеш ништо за мојот живот.
го дишев и јас тој воздух како пто веке ти кажав 13 години,и успеав да се отргнам од таа средина само заради ваквите обвинувања а и тоа ти го објаснив.отидов на место каде што пак почнав од нула и станав ова што сум сега денеска.
работев и во две други држави за да имам живеалиште какво што имам и никаде не кажав дека е поубаво од твоето оти тоа ке е само претпоставка,а јас за разлика од тебе не изнесувам претпоставки.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Мелпомена јас мислам дека колку и да зборувам низ темава ти нема да го сватиш тоа што сакам јас да го кажам....

Се откажувам од дискусијава дефинитвно...зашто не води никаде само глупави убедувања на две разлицно мисленици....
Само последно ке кажам...

Ајде сите повелете дојдете во Скопје...
Ке го бутнеме крстот на водно ке изградиме куки,згради и во градски парк ке изградиме згради...
А сите останати делови ке пропаѓаат,а ние ке умираме од загаден воздух...
Па во ред...секој има право да живее каде што сака и да се докажува ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Trouble

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Никој не побара уривање на крстови и дополнителни градења.
Ама ако вадејки од контекс постови и тврдења некој мисли дека се увеличил,и ако се чувствува убаво така,јас не сум против да му е убаво.Нека си мисли кој што сака.Напишаните зборови за кој што сватил и колку,и кој што не сватил и разбрал си стојат.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
темава е дали Скопје треба да се затвори - искрено очекував поголема дискусија од членови од Скопје , а не еден пост од скопјанец и одма напад од неколку луѓе од другите градови ... што ви е бе луѓе ? да не сте се спремиле и вие за селење тука, па сега се плашите да не ви ги затворат вратите ? не се секирајте, само дебатираме без никакви резулатати ... нема рампа за влез на Скопје ... пакувајте куферите

во мојот прв пост најубаво си напишав што треба и како треба - на кој му смета тоа , или не сфатил како што треба или толку му сече - трето нема - најн бите (shake)

сега ке искоментирам и нешто во врска со инвестициите во Скопје, дека беше неколкупати споменувано ...
викате со пари од цела МКД се инвестира во Скопје ... ? - така е, не викам не... ама колкава е МКД ? - 2 милиона
а колкаво е Скопје ? - 1 милион ... па што треба да очекувате ? истомерна инвестиција на секаде ? (shake)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
епа наместо како што сама кажуваш дека се едно исто го повторуваш,зошто не ми одговориш она што те прашувам?
овој дел што го имаш напишано ми е јасен,тоа му е јасно и на секого,она околу кое не ми е јасно те потпрашав ама одговор поради веке јасна причина тешко. :)
Иначе сите луге може да одат каде сакат а не само лугето со капацитет што би рекла ти.
Или па да ги поделиме сите исти луге во еден град според некоја класификација...Оф леле.:)
Очигледно не можеме да се разбереме Скопје ќе продолжи да се населува а остатокот да се празни. Спомениците ги градат луѓе што се бирани на избори у цела македонија а не само у Скопје па не гледам дека некој губи избори ради тоа. мелпомена кажи ми пример каде тоа луѓето може да одат каде сакаат посочи ми еден град па да ја проверам таа информација. Дали некој град на пример У Калифорнија е населен со 50 % од вкупниот број на цела држава. Кај ЛА таа бројка не е ни 10 %. Дали у ЛА може да дојде да живее кој сака. Какви се искуствата таму. Логички ли е Скопје да има повеќе жители него Сакраменто главниот град на Калифорниа. Од 2 мил. жители треба да го стигнеме ЛА по население па да речеме дека нешто не штима. Ова е само еден од многу примери а еве не е Љубљана мада тврдам да напраевме како што направи Словенија на почеток на 90_те работите ќе беа поинакви. Ќе заборавев, што ќе биде само еден ден ко ќе почне администрација да се намалува.

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
темава е дали Скопје треба да се затвори - искрено очекував поголема дискусија од членови од Скопје , а не еден пост од скопјанец и одма напад од неколку луѓе од другите градови ... што ви е бе луѓе ? да не сте се спремиле и вие за селење тука, па сега се плашите да не ви ги затворат вратите ? не се секирајте, само дебатираме без никакви резулатати ... нема рампа за влез на Скопје ... пакувајте куферите

во мојот прв пост најубаво си напишав што треба и како треба - на кој му смета тоа , или не сфатил како што треба или толку му сече - трето нема - најн бите (shake)

сега ке искоментирам и нешто во врска со инвестициите во Скопје, дека беше неколкупати споменувано ...
викате со пари од цела МКД се инвестира во Скопје ... ? - така е, не викам не... ама колкава е МКД ? - 2 милиона
а колкаво е Скопје ? - 1 милион ... па што треба да очекувате ? истомерна инвестиција на секаде ? (shake)
затоа ниедна власт не го презема тој чекор на затварање на Скопје очи ќе му ископаат. губи избори у цела Мкд. осим у Скопје а и тука не е сигурна работата. и тоа е факт. само кај Трифун имаше расположение да се дебатира за тоа ама не доби подршка кај тогашните советници.

• Ми се допаѓа
Реакции: близнак

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Очигледно не можеме да се разбереме Скопје ќе продолжи да се населува а остатокот да се празни. Спомениците ги градат луѓе што се бирани на избори у цела македонија а не само у Скопје па не гледам дека некој губи избори ради тоа. мелпомена кажи ми пример каде тоа луѓето може да одат каде сакаат посочи ми еден град па да ја проверам таа информација. Дали некој град на пример У Калифорнија е населен со 50 % од вкупниот број на цела држава. Кај ЛА таа бројка не е ни 10 %. Дали у ЛА може да дојде да живее кој сака. Какви се искуствата таму. Логички ли е Скопје да има повеќе жители него Сакраменто главниот град на Калифорниа. Од 2 мил. жители треба да го стигнеме ЛА по население па да речеме дека нешто не штима. Ова е само еден од многу примери а еве не е Љубљана мада тврдам да напраевме како што направи Словенија на почеток на 90_те работите ќе беа поинакви.
да не ме погреши со цитираново ти пак како и обично,исцитирај ми каде не си рабзран и каде сум спомнала калифорнии или незнам ти што и ке ти одговорам :D
почнувам да мислам оти плата земаш за вакви работи,пишувајки без врска и цитирајки колку да си најдеш закачка и после чучко ти е крив кој прв поочнал да те навредува како што ја посочи карина.
па вака без врска цитирајки ме во иднина,не ми преостанува ништо друго освен да најдам начин како да те спречам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo