Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Абе сељаците обично поцеке ги има низ градовите,нели оние другите се селани.
Повеке пати потенцирав низ темава дека не треба да се тврди дека секој што дошол во Скопје на пример како беше потенцирано дека сите девојки дојдени ги продавале своите тела.Епа и јас бев едно време таму дојдена па не се продавав а познавав девојки и од внатрешноста на Македонија кои се продаваа условно кажано за две три пијачки но и девојчиња од Скопје исто така.
Низ темава се направија такви поделби на лугето,такви навредливи работи што просто се чудам што се ги испровоцирало лугево на сето ова.
Па ние да сме со големина на Америка навистина пола држава ако ни е со размислувања како низ темава,ке има повеке канибалисти отколку нормални луге.

Тоа што го збориш е реално и се случува не само во Скопјево туку и во останатите градови.Едноставно не би требало да се лепат етикети дека кавадарчанките во Скопје се давале за една пијачка или некоја од Кичево.
Се е релативно и зависи од самиот карактер на женската особа.
Конкретно јас секојдневно забележувам повеќе скопјанки кои чекаат некој гастербајтер/бизнисмен/татин син кои едвај чекаат да ги затрудни за да можат секој ден да одат на шопинг или да им се вози дундата во луксузна кола.
Ако веќе етикетираме тогаш тоа е така.Затоа што нели, повеќе скопјанки има отколку девојки од други градови.
Тие такви размислувања се тотално неиздржани.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
ВИЕ СКОПЈАНИ ДА УЧЕСТВУВАТЕ ВО ДОНАЦИИ......Е ова веќе е неиздржливо.......а да те прашам од кај ви се вас Скопјаните спомениците?????????од даноците што го плаќаат сите односно цела Македонија..и сега вие со наши пари ке донирате во нашите градови,и да не е толку глупаво ќе биде смешно...дали се читате бре луѓе што пишувате,,,не ми се верва...а спомениците да си ги чувате,а тоа дека возите по три ленти,и дека сите трговски центри и се она во кое што може да се ужива,односно паркови,театри и да не набројувувам,тоа не сакате да го донирате?????????
еве јас ке ви донирам и болници највеке

jasjas

Нов член
20 јули 2012
6
6
3
еве јас ке ви донирам и болници
Ќе можиш да донираш,само онај момент кога нештото шо го донираш било твое,а не мислам дека располагаш со болници,па да се расфрлаш со нив,Повторно влегувате во филм,хехеехехехех....тие ќе донирале...страшно...

• Ми се допаѓа

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Ако те прочитаат Скопјените кои низ темава тврдат спротивно од оваа твоја објективност ке те иселат :giggle
Нема зашто да го селиме,тоа си е негово мислење...
Меѓутоа он можеби не го гледа на реален начин..
Зашто....
10000 пати низ темава го напоменав тоа...
Луѓето со капацитет се добредојдени секаде низ топкавапа исто така и во Скопје.
Јас нема НИШТО против луѓето од останатите градови,јас самата имам многу пријатели од сите останати градови на нашето мало државиче....проблемот е сосема поинаков.
Јас не викам ниту за конкуренцијата,ниту за работните места.Мојата цел односно зашто сум против населувањето е сосема поразлично од тоа и го напоменав 100 пати низ темава...
Градот е МАЛ за да го прими целиот тој излив на ново дојдени .
Во Скопје нема паркови,нема зеленила.....Се што порано беше парк сега има зграда...Пола Водно е во згради...
Едноставно тоа е исто како во стан во кој треба да живеаат 4 луге да се населат 6 луѓе и уште и уште да стојат пре вратата за да влезат само затоа што слушнале дека тој стан е поубав од нивниот,а всушност истите тие ке живееат повторно во нај едноставната соба која ке биде иста како и нивниот дом...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Зашто....
Јас нема НИШТО против луѓето од останатите градови,јас самата имам многу пријатели од сите останати градови на нашето мало државиче....проблемот е сосема поинаков.
Јас не викам ниту за конкуренцијата,ниту за работните места.Мојата цел односно зашто сум против населувањето е сосема поразлично од тоа и го напоменав 100 пати низ темава...
Во Скопје нема паркови,нема зеленила.....Се што порано беше парк сега има зграда...Пола Водно е во згради...
Едноставно тоа е исто како во стан во кој треба да живеаат 4 луге да се населат 6 луѓе и уште и уште да стојат пре вратата за да влезат само затоа што слушнале дека тој стан е поубав од нивниот,а всушност истите тие ке живееат повторно во нај едноставната соба која ке биде иста како и нивниот дом...
епа наместо како што сама кажуваш дека се едно исто го повторуваш,зошто не ми одговориш она што те прашувам?
овој дел што го имаш напишано ми е јасен,тоа му е јасно и на секого,она околу кое не ми е јасно те потпрашав ама одговор поради веке јасна причина тешко. :)
Иначе сите луге може да одат каде сакат а не само лугето со капацитет што би рекла ти.
Или па да ги поделиме сите исти луге во еден град според некоја класификација...Оф леле.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
епа наместо како што сама кажуваш дека се едно исто го повторуваш,зошто не ми одговориш она што те прашувам?
овој дел што го имаш напишано ми е јасен,тоа му е јасно и на секого,она околу кое не ми е јасно те потпрашав ама одговор поради веке јасна причина тешко. :)
Иначе сите луге може да одат каде сакат а не само лугето со капацитет што би рекла ти.
Или па да ги поделиме сите исти луге во еден град според некоја класификација...Оф леле.:)
Ама тоа што ти мене ме прашуваш нема никаква врска со она што јас го зборувам низ целава тема...
Зашто би ти одговарала...

Едоставно не ја сваќаш мојата поента....
Ајде сега цел комшилук да ти се насели дома кај тебе и едноставно да нема место за тебе...НЕ зашто они ке ти земаат од фрижидерот или зашто ке спијат во поубавиот кревет туку зашто местото е претесно НЕМА место за други луѓе...ч
Или ти ке се иселиш и ке си одиш на друго место а на нив ке им го оставиш тоа...
Јас НЕ зборувам за конкуренција зборувам за тоа дека се гушимее,...
На мал простор многу луѓе

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Ете Шмекси, не гледаш реално на работите,не се продавале девојчињава низ Скопјето :D
Како што не работат сите провинцијалци за 300 денари,и се глупави и сељаци и доаѓаат во Скопје само за да се омажат исто така и сите Скопјанки не се продаваат за пари

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ама тоа што ти мене ме прашуваш нема никаква врска со она што јас го зборувам низ целава тема...
Зашто би ти одговарала...

Едоставно не ја сваќаш мојата поента....
Ајде сега цел комшилук да ти се насели дома кај тебе и едноставно да нема место за тебе...НЕ зашто они ке ти земаат од фрижидерот или зашто ке спијат во поубавиот кревет туку зашто местото е претесно НЕМА место за други луѓе...ч
Или ти ке се иселиш и ке си одиш на друго место а на нив ке им го оставиш тоа...
Јас НЕ зборувам за конкуренција зборувам за тоа дека се гушимее,...
На мал простор многу луѓе
Аман Бум те сватив :)
тоа јас што те прашав итекако има врска со темата,за да пробав да ти ги опулам очите дека не така едноставно одат работите.
ама не бива дефинитивно.ако грешам моја нека е грешката,ама не верувам заради тоа што јас многу добро го потенцирав и твоево дека е проблем само што јас за разлика од тебе ја потенцирав и маката на другите
друго што ме прави различна од твоите искази е тоа што јас се базирам на искуство а ти на рекла казала.
јас не правам класификации и селекции на лугето а и тоа ме прави различна низ постовите од тебе.
со прашањата ако ги добиев одговорите само ке пробав да те наведам сама да ги сватиш некои работи,и знам дека ако не тераш инает дека можеш да ги сватиш.проблемот е само во инаетот и неискуството тоа го нагласив уште во првото кога те цитирав,затоа што капацитетот според мене се приметува во позитивна смисла,ама џабе кога овие другиве работи го нарушуваат(само мое размислување).
а се додека некој се води по тој пат и не приметува колку успат навредува лично нему ке му изгледа дека никој не го разбира,без да примети дека лично тој не сака уствари да разбере.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Bum-Bum

близнак

Староседелец
21 јуни 2012
169
306
1,063
Грците на сон им дојде да не викаат Скопје? Абе за се си има причина...

И многу лесно се дефинира кој е Скопјанец а кој не..
Јас скопјанец сум, у скопје живеам.. А татко му и мајкаму дојдени од планина, или пак живее Волково.. мислам... приказни за мали деца. Охрид слободно мојт да се спојт со општина Струга, и некој од Радожда 30км од Охрид да вика Охриѓанец сум...
Е сеа овие другиве што студирет и барет егзистенција, тие новодојдени биле...
А дај му факултети, фирми и работа во матичниот град, па да видиш дали 1 ќе ти дојде да го диши тој воздухот што можеш со очи да видиш од какви честички се состои....
Све то политика.. и ние овде џабе везиме.. други ќе кажат што и како..

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

jasjas

Нов член
20 јули 2012
6
6
3
Зашто....

Сите се секаде добредојдени низ Македонијава....Ниту ти ниту било кој може да кажи и да пресуди дали некој е добредојден некаде или не......А ДАЛИ НЕКОЈ ИМА КАПАЦИТЕТ ИЛИ НЕМА ТОА НЕ СИ МЕРОДАВНА ЗА ДА СУДИШ.НИТУ ПАК ИМАШ ТАКВО ПРАВО

• Ми се допаѓа